Reasoning Quiz for SSC CGL 2016, SSC CPO, SSC CHSL and Railways

Dear Readers, We are providing you a quiz of Reasoning Quiz for SSC CPO, SSc CHSL, SSC CGL 2016 and Railways. 


1. B, D, G, I, L, ? 
A.M
B.N
C.O
D.P

Answer :  B

2. Pointing to a woman, Malar said, “Her only sister is the mother of my daughter’s mother”. How is the woman related to Malar?
A – Grand Mother
B – Mother
C – Sister
D – Aunt

Answer : D

3. Which is the third word when put in an alphabetic order?
A – Dialysis
B – Diarchy
C – Diamond
D – Diagonal

Answer: C.

4. From the given alternatives words, select the word which cannot be formed using letters of the given word.
‘MINERVA’
A – NINE
B – VEIN
C – MINE
D – RAIN

Answer : A

5. Facing the east, Rajesh turned left and walked 10 metres, then he turned to his left again and walked 10 m. He then turned 45o cover 25 metres. In which direction from his starting point is he?
(1) South-west 
(2) South-east 
(3) North-west
(4) North-east 
(5) East

Answer. (3)

6.(1) Ladder 
(2) Staircase 
(3) Bridge
(4) Escalator 
(5) Lift

Answer: 3

7.(1) Nephrology 
(2) Entomology 
(3) Astrology
(4) Mycology 
(5) Pathology

Answer: 3

8. (1) 135 
(2) 286 
(3) 371
(4) 591 
(5) 719

Answer. (2) In all others the numbers are odd numbers

9. (1) TAN 
(2) RAE 
(3) UCT
(4) AWS 
(5) YSX

Answer. (5) In all others a meaningful word can be formed by the letters.

10. (1) Japan 
(2) India 
(3) Sri Lanka
(4) New Zealand 
(5) Malagasy

Answer (2) All except India are islands, while India is a peninsula.

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD