Latest SSC jobs   »   English Questions for SSC CGL 2016

English Questions for SSC CGL 2016

 Dear Readers,We are providing you a English Quiz for SSC CGL 2016 and Railways, SSC CPO ,SSC CHSL.


English Questions for SSC CGL 2016_40.1

1. How much longer ____ this book?
(1) you are needing
(2) will you be needing
(3) will you have needing
(4) have you needing

 Answer. (2)
 
2. The news was ____ good to be true.
(1) very
(2) too
(3) so
(4) as

Answer. (2)

3. If you had followed the rules, you ____ disqualified.
(1) will not be
(2) would not be
(3) will not have been
(4) would not have been

Answer. (4)

4. If I had helped him, he ____.
(1) will not be drowned
(2) would not be drowned
(3) will not have drowned
(4) would not have drowned

Answer. (4)

5. ____ an old legend, King Shirham lived in India.
(1) In the event of
(2) Due to
(3) According to
(4) In reference to

Answer. (3)

6. I am going (1) / to have this certificate (2) / attest by the Director. (3) / No error. (4)
Answer. (3) “attested” should be used, not “attest”.
 
7. May I know (1) / to who (2) / I am speaking? (3) / No error. (4)

Answer. (2) “to whom” is the right use not “to who”

8. I think (1) / he owns an expensive (2) / painting by Hussain. (3) / No error. (4)
Answer. (4)

9.
If you have a way with words, (1) / a good sense of design and
administration ability (2) / you 

may enjoy working in the high pressure
world of advertising. (3) / No error. (4)

Answer. (2) “administrative ability” should be used.


10. To the ordinary
man, in fact, the pealing of bells (1) / is a monotonous jangle and a
nuisance (2) 

/ tolerably only when mitigated by remote distance and
sentimental association. (3) / No error. (4)

Answer. (3) “tolerable’ should be used in place of “tolerably”