Question based on GA Study Notes On STRUCTURE OF THE ATMOSPHERE : SSC CGL Tier-1 2017

STRUCTURE OF THE ATMOSPHERE

Q1: Which of the following layers of the atmosphere is free from clouds?
Ans: Stratosphere 

Q2: As we go up the layers of the atmosphere, the pressure:
Ans: Decreases 
Q3: Troposphere layer of atmosphere extends from Earth to:
Ans: 13km
Q4: Troposphere is bounded by boundary which is known as:
Ans:Tropo-pause
Q5: Layer of atmosphere which separates stratosphere and troposphere is known as:
Ans: Tropo-pause
Q6: Ozone layer is part of layer of:
Ans: Stratosphere
Q7: Layer of atmosphere which is accessed by jet-powered aircraft is:
Ans: Strato-pause
Q8: Outermost layer of Earth’s atmosphere is:
Ans: Exosphere
Q9: Layer of Earth’s atmosphere which is accessed by rockets is:
Ans: Mesophere
Q10: Layer of Earth’s atmosphere which is used by International Space Station is known as:
ANs: Thermosphere

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD