Latest SSC jobs   »   Quant Quiz on “Mixture and Alligation”...

Quant Quiz on “Mixture and Alligation” for SSC CGL

As SSC examinations is conducting in Computer-Based pattern and managing time will be one of the important factor while solving the questions. So in order to make students familiar with such a situations we are providing questions in a time based manner, which will help students to manage the time properly.
Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_40.1

1. How many kg of tea, worth Rs. 25 per kg, must be blended with 30 kg of tea worth Rs. 30 per kg, so that by selling the blended variety at Rs. 30 per kg there should be a gain of 10%?

36 kg
40 kg
32 kg
42 kg

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_50.1

2.In what ratio two varieties of tea, one costing Rs. 25 per kg and the other costing Rs. 30 per kg should be blended to produce blended variety of tea worth Rs. 28 per kg?

3 : 4
4 : 3
2 : 3
3 : 5

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_60.1

3.In what proportion must tea worth 75 paise per packet be mixed with tea worth Rs. 5.50 per packet so that the mixture may cost Rs. 4.50 per packet?

3 : 11
4 : 15
15 : 11
4 : 5

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_70.1

4.How many kg of sugar costing Rs. 5.75 per Kg should be mixed with 75 kg of cheaper sugar costing Rs. 4.50 per kg, so that the mixture is worth Rs. 5.50 per kg?

250 kg
300 kg
350 kg
325 kg

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_80.1

5.300 gm of salt solution has 40% salt in it. How much salt should be added to make it 50% in the solution?

40 gm
60 gm
70 gm
80 gm

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_90.1

6. There are 65 students in a class, 39 rupees are distributed among them so that each boy gets 80 Paiseand girl gets 30 Paise. Find out the number of boys and girls in that class.

43, 40
36, 33
39, 26
45, 42

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_100.1

7.A person has Rs 5000. He invests a part of it at 3% per annum and the remainder at 8% per annum simple interest. His total income in 3 years is Rs. 750. Find the sum invested at different rates of interest.

Rs. 2000, Rs. 1000
Rs. 3000, Rs. 1000
Rs. 1000, Rs. 4000
Rs. 3000, Rs 2000

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_110.1

8.729 ml of a mixture contains milk and water in the ratio 7 : 2. How much more water is to be added to get a new mixture containing milk and water in the ratio 7 : 3?

600 ml
710 ml
520 ml
None of these

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_120.1

9. The average monthly salary of employees, consisting of officers and workers of an organization is Rs. 3000. The average salary of an officer is Rs 10000 while that of a worker is Rs 2000 per month. If there are total 400 employees in the organization, find out the number of officers and workers separately.

50, 275
350, 450
50, 350
325, 350

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_130.1

10. The average weekly salary per head of all employees (supervisors and labourers) is Rs. 100. The average weekly salary per head of all the supervisors is Rs. 600, while the average weekly salary per head of all the labourers is Rs. 75. Find out the number of supervisors in the factory if there are 840 labourers in it.

46
42
44
48

Solution:

Quant Quiz on "Mixture and Alligation" for SSC CGL_140.1

               

Congratulations!

General Awareness & Science Capsule PDF

Download your free content now!

We have already received your details.

Please click download to receive Adda247's premium content on your email ID

Incorrect details? Fill the form again here

General Awareness & Science Capsule PDF

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *