**1.When a number is divided by 78,the remainder is 27, what will be the remainder when the number is divided by 13?**

**2.If 854A9A is divisible by 11,then the values of A is**

**3.Find the length of the wire required to fence a square field 6 times having its area 5 hectares and 76 ares:?**

**4.A 380 metre long train moving with an average speed of 162 km/h crosses a platform in 16seconds. A man crosses the same platform in 17 seconds. What is the speed of the man?**

**5.If two angles are complementary of each other , then each angle is:**

**6.The ratio of the three angles of a quadrilateral is 11 : 9 : 7 . The value of the fourth angle of the quadrilateral is 360 . What is the difference between the largest and the smallest angles of the quadrilateral?**

**7.Rs. 1000 is being charged at 50% per annum. What is the interest for 3rd year at compound interest ?**

**8.Tea worth Rs. 126 per kg and Rs. 135 per kg are mixed with a third variety of tea in the ratio 1 : 1 : 2. If the mixture is worth Rs. 153 per kg, what is the price of the third variety per kg ?**

**9.A takes 16 days to finish a job alone , while B takes 8 days to finish the same job. What is the ratio of their efficiency and who is less efficient.**

**10.The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:**

**Answers and Solution:**

so Required remainder = remainder by 27/13 = 1

2.(c)sum of digital at odd places of 854A9A = A+A+5 =2A+5

Sum of digits at even places of 854A9A =8+4+9 = 21

(2A+5)-21 = 0 OR 11 or 22

so 2A+5-21 = 0

2A =16

A = 8

3.(a) Soln= 5 hectares and 76 ares = 57600 m^2, find perimeter then multiply it by 6.

So length of wire is 5760m.

4.(c) Speed of train = 162km/hr= 162 x 5/18 = 45 m/sec

If the length of the platform be x meters, then

(380+x)/16= 45

x+380=720

x=(720-380)=340

then 340/17 = 20 m/s

5.(d)

6.(d) Soln-let three angles of the quadrilateral be 11×0, 9×0 and 7×0 respectively.

Now according to the question, 11x+9x+7x=360-36=324

27x=324

x= =12

required difference = 11x-36= 960

7.(c) Soln – Total amount for two years = 1000(1.5)2 =2250

Now, interest for third year = (2250×50×1)/100 = 1125

8.(a)

9.(a)

10.(c)Perimeter = Distance covered in 8 min

= (12000/60 x 8)m = 1600 m.

Let length = 3x metres and breadth = 2x metres.

Then, 2(3x + 2x) = 1600 or x = 160.

Length = 480 m and Breadth = 320 m.

Area = (480 x 320) meter square = 153600 meter square