Quant Quiz for Railway and SSC

1.Evaluate  (3.82 −1.22 )/  (3.8−1.2)
(a) 2.5
(b) 3.5
(c) 5
(d) None of these.

2.If the diagonals of a rhombus are 24 cm and 10 cm, what will be its perimeter
(a) 42 cm
(b) 64 cm
(c) 56 cm
(d) 52 cm

3.Which of the following fractions is greater than 3/5 and less than 6/7?
(a) 7/8
(b) 1/3
(c) 2/3
(d) 1/2
4.The average mathematics marks of two Sections A and B of Class IX in the annual examination is 74. The average marks of Section A is 77.5 and that of Section B is 70. The ratio of the number of students of Section A and B is
(a) 5 :  6
(b) 7 : 7
(c) 8 : 7
(d) 6 : 7
5.The diameter of a wheel is 98 cm. The number of revolutions in which it will have to cover a distance of 1540 m is—
(a) 400
(b) 600
(c) 500
(d) 1000
6.A work can be finished in 16 days by twenty women. The same work can be finished in fifteen days by sixteen men. The ratio between the capacity of a man and a woman is
(a) 2 : 4
(b) 4 : 3
(c) 2 : 3
(d) 3 : 6

7.A completes 80% of a work in 20 days. Then B also joins and A and B together finish the remaining work in 3 days. How long does it need for B if he alone completes the work?
(a) 39 ½ days
(b) 37 ½
(c) 40 days
(d) None of these
8.If 6 men or 12 women can do a piece of work in 32 days, in how many days 48 men and 32 women will do the same piece of work?
(a) 4 days
(b) 8 days
(c) 6 days
(d) 3 days

9.If 50% of (x – y) = 20% of (x + y), then what percent of x is y?
(a) 250/7 %
(b) 300/7 %
(c) 150/7 %
(d) 42%
10.In a school 70% of the students are girls. The number of boys are 510. Then the total number of students in the school is:
(a) 850
(b) 1700
(c) 1830
(d) 2000
Answer:
1.c
2.d
3.c
4.c
5.c
6.b
7.b
8.d
9.b
10.b



×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD