Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)_00.1
Latest SSC jobs   »   Fill In The Blanks Questions for...

Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)

Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)_40.1

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,

English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CHSL Exam is the next target for the aspirants.You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Sentence Fill In The Blanks Questions asked in any govt exam. To make you learn important grammar rules effectively and at an apt time is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions: In the following questions, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. 

Q1. At this critical juncture what company needs is a …………… marketing strategy.
(a) creditable
(b) adventurous
(c) incredible
(d) credible
Ans.(d)

Q2. My aunt wears …………… outfits to ensure she is noticed everywhere she goes. 
(a) vivid
(b) spirited
(c) active
(d) strong
Ans.(a)

Q3. Mayur’s second promotion in eleven months confirms he is at the …………… of his career. 
(a) roof
(b) zenith
(c) climax
(d) vertex
Ans.(b)

Q4. Technological improvements did not decrease human beings’ …………… to wave war. 
(a) routine
(b) propensity
(c) nature
(d) pattern
Ans.(b)

Q5. He is not a native speaker yet he has a good …………… over German. 
(a) authority
(b) hold
(c) command
(d) expertise
Ans.(c)

Q6. Providence smiles …………… those who are diligent. 
(a) with
(b) in
(c) upon
(d) over
Ans.(c)

Q7. As global temperature rise, an untreatable new strain of the flu might …………… up at any moment. 
(a) fill
(b) crop
(c) bring
(d) chop
Ans.(b)

Q8. The government allocated Rs. 1,000 Crs. for …………… historical monuments. 
(a) resurrection
(b) revival
(c) resumption
(d) restoration
Ans.(d)

Q9. Put your own house …………… order before preaching others. 
(a) within
(b) into
(c) in
(d) to
Ans.(c)


Q10. Politicians requested both the warring communities to …………… restraint. 
(a) depict
(b) enforce
(c) show
(d) exercise
Ans.(d)

Q11. The management should have put up a notice …………… the dates of the event. 
(a) illustrating
(b) implying
(c) indicating
(d) expressing
Ans.(c)

Q12. Then, he left for Silicon Valley to …………… his dream of launching a start-up.
(a) persevere
(b) eschew
(c) pursue
(d) cherish
Ans.(c)

Q13. The combination of high IQ and general knowledge makes it easier to …………… these skills. 
(a) have
(b) acquire
(c) procure
(d) get
Ans.(b)

Q14. Despite the bank’s security staff …………… a vigil over the treasury boxes, the cash was stolen.  
(a) putting
(b) placing
(c) keeping
(d) taking
Ans.(c)

Q15. Keynesian economic theory differs …………… from Marxian. 
(a) variably
(b) markedly
(c) literally
(d) usually
Ans.(b)

 

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}

Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)_50.1 Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?