Previous year Quant quiz on Age

1.The ratio of Mukesh’s and Suresh’s age is 2 : 3. After 12 years the ratio of their ages become 11 : 15. What is the age of Suresh (in years) ?
(a)16
(b)32
(c)48
(d)42

2.The present ratio of Mohan’s and Sohan’s age is 4 : 5. Twelve years hence this ratio becomes 5 : 6. What will be the age of Mohan (in years) after 6 years?
(a)48
(b)54
(c)60
(d)66
3.The ratio of Ramesh’s and Suresh’s age is 9 : 4 presently. After 7 years the ratio becomes 5 : 3, then what is the age of Ramesh (in years) at present?
(a)18
(b)8
(c)25
(d)15
4.The ratio of the age of a father and his son is 7 : 3, if their total age is 60 years then what is the difference between their ages?
(a)42
(b)18
(c)14
(d)24
5.6 years back the ratio of Kamal’s and Suresh’s age was 6 : 5 . If 4 years later the ratio of their ages is 11 : 10, then what is the age of Suresh (in years) at present?
(a)16
(b)10
(c)18
(d)12
6.The ratio of ages of two students is 3 : 2. One of them is 5 years elder than other. What is the age of younger student (in years)?
(a)2
(b)10
(c)291/2)
(d)15
7.The ratio of the present ages of two brother is 1 : 2 and 10 years ago the ratio was 1 : 3 . What will be the ratio of their ages after 5 years?
(a)1 : 4 
(b)2 : 3
(c)3 : 5
(d)5 : 9
8.The ratio between father and son’s age is 4 : 1. The product of their ages is 196. What will be the ratio of their ages after 5 years?
(a)11 : 4
(b)4 : 11
(c)5 : 12
(d)12 : 5
9.The age of Harsh is 40 years and that of Rith is 60 years. How many years ago the ratio of their age was 3 : 5?
(a)10
(b)20
(c)37
(d)5
10.A person’s age after 15 years will be four times his age 15  years back. What his present age (in years)?
(a)20
(b)25
(c)30
(d)35
Answers Key:
1.(c) 
2.(b)
3.(a)
4.(d)
5.(a)
6.(b)
7.(d)
8.(a)
9.(a)
10.(b)

 Click Here for Concepts and Tricks on Age

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?