Previous Year Geography Questions For SSC Stenographer, IB Exam 2017_00.1
Latest SSC jobs   »   Previous Year Geography Questions For SSC...

Previous Year Geography Questions For SSC Stenographer, IB Exam 2017

Previous Year Geography Questions For SSC Stenographer, IB Exam 2017_40.1

Dear students, GENERAL STUDIES is a vast subject and low scoring part. 2-3 questions are asked in Tier-1 exam. Most students ignore the GA part in exam time, but you should prepare and attempt the GA section. You can also read our GENERAL STUDIES QUIZZES.

Q1. The famous ‘Gir’ forests are located in
(a) Mysore
(b) Kashmir
(c) Gujarat
(d) Kerala
Ans.(c)

Q2.Ozone layer is part of layer of:
(a)Stratosphere
(b)Exosphere
(c)Thermosphere
(d)None of these
Ans.(a)

Q3.Which National Highway is called the lifeline of Myanmar?
(a)NH39
(b)NH31
(c)NH15
(d)NH47A
Ans.(a)

Q4.Yellow Revolution is related with:
(a)Egg Production
(b)Fertilizers production
(c)Jute Production
(d)Oil Seed Production.
Ans.(d)

Q5.Source of River Nile is 
(a) Lake Nassir
(b) Lake Victoria
(c) Lake Chad
(d) Lake Tanganyika
Ans.(b)

Q6.‘Dead Sea’ is called so because 
(a) the water is brackish
(b) it does no support any acquatic life
(c) it is not favourable for navigation
(d) it has no waves
Ans.(b)

Q7.Peshawar is near to 
(a) Karakoram Pass
(b) Zojila Pass
(c) Namika-La Pass
(d) Khyber Pass
 Ans.(d)

Q8.Kanha National Park is located in:
(a) Bihar
(b) Madhya Pradesh
(c) Andhra Pradesh
(d) Tamil Nadu
Ans.(b)

Q9.Pruning is an essential part in cultivation of:
(a) Rubber
(b) Tobacco
(c) Coffee
(d) Tea
Ans.(d)

Q10.Operation Flood is related to
(a) Flood control
(b) Arrangement of drinking water
(c) Milk production
(d) None of these
Ans.(c)

Q11.Which one of the following is called ‘Ring of Fire’? 
(a) Circum Pacific Belt
(b) Mid-Continental Belt
(c) Indian Ocean Belt
(d) Atlantic Ocean Belt
Ans.(a)

Q12. Black Forests are found in 
(a) France
(b) Germany
(c) Czechoslovakia
(d) Rumania
Ans.(b)

Q13.The highest rainfall in the world is received at
(a) Cherrapunji
(b) Mawsynram
(c) Shillong
(d) Calicut
Ans.(b)

Q14.Which is the only uniform region of the Earth’s interior?
(a) Crust
(b) Outer core
(c) Lower mantle
(d) Inner core
Ans.(c)

Q15.In the USA, where is the Silicon Valley located?
(a)Northern end of Salton Sea
(b)Northern end of San Francisco Bay
(c)Southern end of Strait of Georgia
(d)Southern end of San Francisco Bay
Ans.(d)

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?