English Quiz for SSC CGL 2016


Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
1. The pilot had been warned about the storm, before he ……
A.took away
B.took up
C.took over
D.took off

Answer: Option D

2. Hardly had he arrived …… it started raining.
A.before
B.when
C.than
D.after
Answer: Option B

3.I …… a car to be absolutely necessary these days.
A.consider
B.regard
C.think
D.agree
Answer: Option A

4.Besides other provisions, that shopkeeper deals …… cosmetics.
A.with
B.in
C.at
D.for
Answer: Option B

5.Leave a two inch …… on each page for the teacher’s remarks.
A.border
B.margin
C.blank
D.gap
Answer: Option B

6.The team was well trained and strong, but somehow their …… was low.
A.feeling 
B.moral
C.consciousness
D.morale
Answer: Option D

7.The lovers were meeting each other secretly, but their …… affair was soon known to everyone.
A.clandestine
B.covert
C.unknown
D.candid
Answer: Option A

8.The king …… the rebel.
A.excused
B.forgave
C.pardoned
D.none of these
Answer: Option C

9.I shall call …… you tomorrow.
A.at
B.on
C.with
D.by
Answer: Option C

10.She …… from the crowd because of her height and flaming red hair.
A.stood out
B.stood off
C.stood up
D.stood by
Answer: Option A

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD