Mix Quiz for Railway and SSC

Dear Students, we are providing you Mix Quiz for SSC CGL 2016 ,Railways, SSC CHSl,SSC CPO.


       1. JLNP : OMKI : : SUWY : ?
(a) MLKI
(b) PLHD
(c) XVTR
(d) PGHI

2.13 : 24 : : ? : ?
(a) 45 : 79
(b) 56 : 78
(c) 35 : 59
(d) 57 : 68

3.(a) 392 – 21
(b) 483 – 15
(c) 602 – 42
(d) 917 – 35

4.Pointing towards a man, a woman said, “His mother is the only daughter of my mother.” How is the woman related to the man
(a) Mother
(b) Grandmother
(c) Sister
(d) Daughter

5.The place for Amritsar was given by the Mughal Emperor Akbar to :
(a) Guru Amar Das
(b) Guru Har Kishan
(c) Guru Ram Das
(d) Guru Tegh Bahadur

6.Which section of IPC is applicable in a case of death due to carelessness ?
(a) 304 part–I
(b) 304 part–II
(c) 304 A
(d) 307

7.Which of the following pairs is wrongly matched ?
(a) Sabarigiri Project-Gujarat
(b) Sharavathy Project-Karnataka
(c) Kundah Project-Tamil Nadu
(d) Balimela Project-Orissa

8.Which of the following States are joined by Palghat ?
(a) Maharashta and Gujarat
(b) Sikkam and West Bengal
(c)  Kerala and Tamil Nadu
(d) Arunachal Pradesh and Sikkim














































Directions (13): In these questions, 


some of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error. If a sentence is free from errors. (d) is the answer.

13.The captain and his wife (a)/ were invited for the cultural function (b)/ at my home. (c)/ No error (d)

Directions (14): In questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word and make in the Answer Sheet.

14.ACQUAINT
(a) Arouse
(b) Introduce
(c) Appoint
(d) Acquire

Directions (15): In these questions, choose the  word that is opposite in meaning of the given word and make in the Answer Sheet.

15.FLIMSY
(a) Vigorous
(b) Strong
(c) Sound
(d) Salutary

Directions (16): In these questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase Printed in bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the given Idiom/Phrase and mark in the Answer Sheet.

16.Companies producing goods play to the gallery to boost their sales.
(a) advertise
(b) cater to the public taste
(c) attempt to appeal to popular taste
(d) depend upon the public for approval




Answers will be updated soon.

Solutions : (1 – 16)

1.(c)

2.(d)

3.(b)

4.(a)

5.(c)
6.(c)
7.(a)
8.(c)
9.(d)

10.(c) According to question,

12

13.(b) Use ‘was’ in place of ‘were’
14.(b)
15.(b)
16.(c)

http://www.sscadda.com/p/mix-quiz_24.html
×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD