**1. 8% of the votes in an election did not cast their votes .In this election ,there were only two candidates ,The winner by obtaining 48% of the total votes defeated his contestant by 1100 votes.The total number of voters in the election was:**

**2. Three numbers which are co-prime to one another are such that the product of the first two is 551 and that of the last two is 1073.The sum of the three numbers is :**

**3. A number of boys raised Rs.400 for a famine relief fund,each boy giving as many 25 paise coins as there were boys.The number of boys was:**

**4. The difference between simple interest and compound interest compounded annually,on a certain sum of money for two years at 4% per annum is Rs.1 The sum (in Rs.) is:**

**5. What sum of money will amount to Rs. 520 in 5 years and to Rs.568 in 7 years at simple interest ?**

**6. If 72 men can build a wall of 280 m length in 21 days ,how many men could take 18 days to build a similar type of wall of length 100 m?**

**7. Babu and Asha can do a job together in 7 days .Asha is 1(3/4) times as efficient as Babu.The same job can be done by Asha alone in**

**8. Two pipes A and B can separately fill a cistern in 60 minutes and 75 minutes respectively.There is a third pipe in the bottom of the cistern to empty it.If all the there pipes are simultaneously opened, then the cistern is full in 50 minutes.In how much time the third pipe alone can empty the cistern?**

**9. The difference between two positive numbers is 3. If the sum of their square is 369,then the sum of the numbers is:**

**10. Let the least number of six digits which when divided by 4,6,10,15 leaves in each case same remainder 2 be N. The sum of digits in N is:**

**Answers and Solution:**

1.(4) Let the total number of votes be 100

Number of uncast votes = 8

so Number of votes polled = 92

Number of votes obtained by winner = 48

so Number of votes obtained by the loser = 48-44 = 4

If the difference of win be 4 votes ,total voters = 100

so When the difference be 1100 votes,

So Total votes = 100/4*1100 = 27500

2.(3)

Let the numbers be x,y and Z which are prime to one another .

Now,xy = 551

yz = 1073

so y = HCF of 551 and 1073

so y = 29

so x = 551/29 = 19

and z = 1073/29 = 37

So sum = 19+29+37 = 85

3.(1)

4.(3)

The difference between compound interest and simple interest for two years

= p*(R)^2/(100*100)

so 1 = p*(4)^2/(100*100)

=> p = 625

5.(1)

6.(1)

We know that

W1/M1D1 = w2/M2D2

where x = no of man

=> 280/(72*21) = 100/(x*18)

x = 30

7.(3)

8.(2)

Let the third pipe empty the cistern in x minutes.

part of cistern filled in 1 minute when all three pipers are opened simultaneously

= 1/60 + 1/75 – 1/x

According to question

=> 1/60 + 1/75 – 1/x = 1/50

x = 100 minutes

9.(3)

10.(2)