MISSION CGL MAINS 2015 : English Quiz

Directions (1-5): In the following questions, sentences are given with blanks to be filled with an appropriate words. Four alternatives are suggested for each question, choose the alternative out of the four.
1.  Gujarat has _______ railway network than other states.
(a) Lesser
(b) Fewer
(c) Smaller
(d) Meagre

2.  Your performance is very _____ to you.
(a) applicable
(b) remarkable
(c) accomplished
(d) creditable

3.  If you fail to _____ to the accepted norms, you will be sacked.
(a) conform
(b) confirm
(c) confine
(d) conformed


4.  The lamp fell _____ the table and smashed into pieces.
(a) of
(b) off
(c) from
(d) out of


5.  All hell _____ broken loose after the bomb blast.
(a) have
(b) is
(c) has
(d) are

Directions (6-10): Select the word that is most nearly similar in meaning to the word in capital letter given below.
6.  SURREPTITIOUS
(a) Deceitful
(b) Savoury
(c) Insipid
(d) Painful

7.  PORTENTOUS
(a) Imaginary
(b) Ominous
(c) Demonstrative
(d) Convincing

8.  DANK
(a) Taut
(b) Rite
(c) Dry
(d) Damp

9.  EXACTION
(a) Demand
(b) Aggravation
(c) Accuracy
(d) Collaboration

10. EXPLICATE
(a) To apologize
(b) To make something complicated
(c) To strengthen
(d) To explain

Answers:-
1.c
2.d
3.a
4.b
5.c
6.a
7.b
8.d
9.a
10.d

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?