Mission CGL Mains 2015 : English Quiz

Direction(1-5):- In the following question,sentence are given with blanks to be filled with an appropriate words.choose the correct alternative out of four .
1.  There is a…………amount of fatty acids and carbohydrates in some of the imported chocolates.
(a) Neglectng
(b) Negligent
(c) Negligible
(d) Neglected

2.  I am not as successful ………she is.
(a) then
(b) as
(c) like
(d) than

3.  many Tamil speaking sri lanka ……. from the island to escape the military and its atrocities.
(a) flown
(b) flee
(c) fled
(d) flew

4.  ……the new safari storme ,Mahindra has more leverage in increasing the sale.
(a) with
(b) At
(c) On
(d) In

5.  the passenger car sales showed a decline ……..7%to 5.6%.
(a) From
(b) for
(c) of
(d) to

Direction(6-10):In the following question, out of the four alternative , choose the one which best expresses the meaning of the given word.
6.  Hallucination
(a) Delusion
(b) habitat
(c) dress
(d) deception

7.  Salacioous
(a) angry
(b) unhappy
(c) satisfied
(d) lustful

8.  Derive
(a) contain
(b) attain
(c) sustain
(d) obtain


9.  Citadel
(a) mansion
(b) fortress
(c) palace
(d) metropolis

10. Stern
(a) young
(b) stem
(c) strict
(d) lenient

Answers:-
1.C
2.B
3.C
4.A
5.A
6.A
7.D
8.B
9.B

10.C

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?