Mission CGL Mains 2015 : Active/Passive Quiz Part – X

1.  Open the door.
(A) The door must be opened.
(B) The door will be opened.
(C) The door is opened.
(D) Let the door be opened.

2.  I did not trust anybody.
(A) Nobody was trusted by me.
(B) Anybody had been trusted by me.
(C) Nobody would be trusted by me.
(D) Nobody has been trusted by me.

3.  Did he remember the date and time?
(A) Are the date and time remembered by him?
(B) Was he remembering the date and time?
(C) Were the date and time remembered by him?
(D) Did the date and time be remembered by him?

4.  The boys were digging a hole in the ground.
(A) A hole had been dug in the ground by the boys.
(B) In the ground, the boys dug a hole.
(C) A hole in the ground has been dug by the boys.
(D) A hole was being dug by the boys in the ground.


5.  We must now deal with these problems.
(A) These problems must now be dealt with by us.
(B) These problems must now be dealing with by us.
(C) These problems must now deal with by us.
(D) These problems are to be dealt with by us.

6.  The audience loudly cheered the leader’s speech.
(A) The leader’s speech was loudly cheered by the audience.
(B) The leader’s speech is loudly cheered by the audience.
(C) The audience loudly cheered the leader for his speech.
(D) The speech of the leader was loudly cheered by the audience.


7.  Someone is following us.
(A) We are followed by someone.
(B) We are being followed by someone.
(C) We were being followed by someone.
(D) We had been followed by someone.

8.  He hasn’t slept in his bed.
(A) His bed hasn’t been slept in.
(B) He had not been slept in his bed.
(C) His bed had been slept in.
(D) His bed had not been slept in.


9.  I was recommended another lawyer.
(A) Somebody recommended another lawyer.
(B) Somebody recommended me to another lawyer.
(C) Somebody recommended me another lawyer.
(D) Somebody recommended me another lawyer.

10. Many a person has been saved from the man-eaters by these hunters.
(A) These hunters will save many a person from the man-eaters.
(B) These hunters save many a person from the man-eaters.
(C) These hunters saved many a person from the man-eaters.
(D) These hunters have saved many a person from the man-eater.

Answers:-
1.D
2.A
3.C
4.D
5.A
6.A
7.B
8.A
9.B
10.D


Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?