Mission CGL Mains 2015 : Active/Passive Quiz Part – IX

1.  The police were watching his movements very closely.
(A) Very closely was being watched his movements by the police
(B) He was being watched in his movements very closely by the police
(C) His movements were being watched very closely by the police
(D) His movements were watched very closely by the police.

2.  Was the exam written by you ?
(A) Are you writing the exam?
(B) Were you writing the exam?
(C) Did you write the exam?
(D) Do you write the exam?

3.  When the conductor blows the whistle, the driver stops the bus.
(A) When the whistle is being blown by the conductor the bus is stopped by the driver
(B) When the whistle is blown by the conductor the bus is stopped
(C) When the conductor blows whistle the bus is stopped by the driver
(D) When the whistle is blown by the conductor, the bus is stopped by the driver


4.  Someone stole my hand bag with all its contents.
(A) My handbag was stolen by someone with all its contents
(B) My hand bag with all its contents was stolen
(C) My hand bag stolen by someone with all its contents
(D) My hand bag with all its contents were stolen

5.  They could see the young men of the village at the corner shop every night.
(A) They young men could see by them at the corner shop every night.
(B) The young men of the village at the corner shop could be seen every night.
(C) The young men could see the corner shop every night by them.
(D) The young men of the village could be seen at the corner shop every night.

6.  The news has been brought to us by him.
(A) He brought us the news.
(B) He has brought us the news
(C) He was brought the news to us.
(D) We brought the news to him.

7.  Why did he deprive you of the membership?
(A) Why you were deprived of the membership?
(B) Why were you deprived of his membership by him?
(C) Why was he deprived of his membership?
(D) Why were you deprived of your membership by him?

8.  They have made a film based on this novel.
(A) A film was based on this novel and made.
(B) A film have been made based on this novel.
(C) A film based on this novel, has been made.
(D) A film has been based and made on this novel.

9.  The people couldn’t move me to the hospital and the doctor operated on me at home.
(A) I couldn’t be moved to the hospital and was operated on at home.
(B) I couldn’t be moved to the hospital and I had to be operated on at home.
(C) I couldn’t be moved to the hospital and I was operated at home by the doctor.
(D) I couldn’t be moved to the hospital by the people and operated on at home.

10. Not a word was spoken by the criminal in self defence.
(A) The criminal spoke not a word in self defence
(B) The criminal in self defence spoke no word.
(C) The criminal did not speak a word in self defence.
(D) The criminal spoke in self defence not a word.

Answers:-
1.C
2.C
3.D
4.B
5.D
6.B
7.D
8.C
9.A
10.C

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?