Mission CGL Mains 2015 : Active/Passive Quiz Part – VIII

1.  Smoke and flames engulfed the area and made rescue operations difficult.
(A) The area was engulfed in smoke and flames and made rescue operations difficult
(B) The area was engulfed in smoke and flames making rescue operations difficult
(C) The area had been engulfed in smoke and flames and made rescue operations were made difficult
(D) The area was engulfed in smoke and flames and rescue operations were made difficult
2.  He asked me to finish the work in time.
(A) I was asked that I should finish the work in time
(B) He asked me that I should finish the work in time
(C) I was asked to finish the work in time
(D) I was asked to finish the work in time by him

3.  Quinine tastes bitter.
(A) Quinine is bitter when it is tasted
(B) Quinine is bitter tasted
(C) The taste of quinine is bitter
(D) Quinine is fasted bitter


4.  The vintage cars hold a special place in the hearts of their owners.
(A) A special place in the hearts of the vintage car owners is held by them
(B) A special place was held by the vintage cars in the hearts of their owners
(C) A special place is held by the vintage cars in the hearts of their owners
(D) A special place is being held by the vintage cars in the hearts of their owners


5.  What amused you?
(A) What you are made to amuse by?
(B) By what are you being amused?
(C) By what were you amused?
(D) By what have you been amused?


6.  Why did your father refuse to give the money to you?
(A) Why was your father refused money to you?
(B) Why was the money not given to you by your father?
(C) Why was the money refused to be given to you by your father?
(D) Why the money was refused to be given to you by your father?


7.  Do you expect your parents to come from Hyderabad today?
(A) Did your parents come today from Hyderabad?
(B) Where your parents expected to come from Hyderabad today?
(C) Are you parents expected to come today from Hyderabad?
(D) Do your parents are expected to come today from Hyderabad?


8.  Without effort, nothing can be gained.
(A) We can gain anything can be gained.
(B) We can gain nothing without effort
(C) Without effort, we cannot gain anything
(D) We can gain only with effort

9.  They say that there are living beings on Mars.
(A) They say that Mars has living beings
(B) It is said that there are people living on Mars
(C) On Mars, there are living beings
(D) It is said that there are living beings on Mars


10. A fortnight after he was convicted for the rape and murder of his classmate, the Delhi High Court sentenced him to death on Monday.
(A) A fortnight after he had been convicted for the rape and murder of his classmate he had been sentenced to death by the Delhi High Court on Monday
(B) A fortnight after he was convicted for the rape and murder of his classmate he has been sentenced to death by the Delhi High Court on Monday
(C) A fortnight after he was convicted for the rape and murder of his classmate he was sentenced to death by Delhi High Court on Monday
(D) A fortnight after he has been convicted for the rape and murder of his classmate he was sentenced to death by the Delhi High Court on Monday

Answers:-
1.D
2.D
3.A
4.C
5.C
6.C
7.C
8.C
9.D
10.C

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?