Mission CGL Mains 2015 : Active/Passive Quiz Part – VII

1.  They pick the flowers fresh every morning.
(A) The fresh flowers are picked every morning by them.
(B) The flowers are fresh and picked every morning by them.
(C) The flowers are picked fresh every morning by them.
(D) The picked flowers are fresh every morning by them.

2.  Everyone looked up to him.
(A) He was looked up by everyone.
(B) He was looked up to by everyone.
(C) He is looked up by everyone.
(D) He looks up by everyone.

3.  Tell him to get out of our house.
(A) He is told to get out of hour house.
(B) Let him be told to get out of our house.
(C) He might be told to get out of our house.
(D) He should be told that he may get out of our house.

4.  Those who worked hard seldom obtained good marks.
(A) Good marks were seldom being obtained by those who worked hard.
(B) Good marks are seldom obtained by those who worked hard.
(C) Seldom had good marks been obtained by those who worked hard.
(D) Good marks were seldom obtained by those who worked hard.

5.  Has the price-rise affected all the people?
(A) Have all the people been affected by the price-rise?
(B) Are all the people being affected by the price-rise?
(C) Had all the people being affected by the price-rise?
(D) Are all the people affected by the price-rise?

6.  We have already done the exercise.
(A) Already, the exercise has been done by us
(B) The exercise has already been done by us 
(C) The exercise is already done by us
(D) The exercise is already done by us

7.  The main skills we seek to develop include analysing, interpreting and evaluating ideas.
(A) The main skills sought by us to develop include analysing, interpreting and evaluating ideas
(B) The main skills sought to be developed by us include analysing, interpreting and evaluating ideas
(C) The main skills that we are seeking to be developed include analysing, interpreting and valuating ideas
(D) The main skills include analysing, interpreting and evaluating ideas which are sought by us to develop 

8.  Who can question Gandhi’s intergrity?
(A) By whom Gandhi’s integrity can be questioned?
(B) By whom can Gandhi’s integrity be questioned?
(C) Gandhi’s integrity can be questioned by whom?
(D) Who could have questioned Gandhi’s integrity?

9.  He presented me a bouquet on my birthday.
(A) A bouquet is presented to me on my birthday by him
(B) I was presented on my birthday a bouquet by him.
(C) I was presented a bouquet on my birthday by him.
(D) I will be presented a bouquet on my birthday by him

10. This surface feels smooth.
(A) This surface is felt smooth
(B) This surface is smooth when it is felt
(C) This surface when felt is smooth
(D) This surface is smooth as felt

Answers :-
1.C
2.B
3.B
4.D
5.A
6.B
7.B
8.B
9.C
10.A

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?