Mission CGL Mains 2015 : Active/Passive Quiz Part – VII

1.  Why haven’t they allowed you do go?
(A) Why you haven’t been allowed to go?
(B) Why haven’t you been allowed to go?
(C) Why you were not allowed to go?
(D) Why you were not allowed to go?


2.  I expected him to give us financial aid.
(A) It was expected of him to give us financial aid.
(B) Let it be expected that he would give us financial aid.
(C) It was expected by me that he will give us financial aid.
(D) He may be expected to give us financial aid.

3.  Tobaco manufactures are making considerable efforts to gain new clients.
(A) Considerable efforts are being made by tobacco manufactures to gain new clients.
(B) Considerable efforts were being made by tobacco manufactures to gain new clients.
(C) Considerable efforts are made by tobacco manufactures to gain new clients.
(D) To gain new clients by tobacco manufactures to gain new clients.

4.  Has anybody done all the work?
(A) Have all the work been done by somebody?
(B) Somebody has done all the work.
(C) The work has been done by somebody.
(D) Has all the work been done by somebody?

5.  Cigarette smoking cause two million deaths annually in the industrial states.
(A) Cigarette smoking has been causing two million death annually in the industrial states.
(B) Two million deaths are caused annually by cigarette smoking annually in the industrial states.
(C) Two million deaths are being caused by cigarette smoking annually in the industrial states.
(D) Two million deaths have been cased annually by cigarette smoking in the industrial states.


6.  The accountant took the money from the customer.
(A) The money is taken from the customer by the accountant.
(B) The money was taken from the customer by the accountant.
(C) The customer was taken the money by the accountant.
(D) The money had been taken from the customer by the accountant.

7.  The peon refused him admittance.
(A) He was refused admittance by the peon.
(B) Admittance is refused to him by the peon.
(C) Admittance was refused by the peon to him.
(D) Admittance is refused him by the peon.

8.  The reporter was interviewing the political leaders.
(A) The political leader were being interviewed by the reporter.
(B) The political leaders was being interviewed by the reporter.
(C) The political leaders are being interviewed by the reporter.
(D) The political leader is being interviewed by the reporter.

9.  The beavers have built a perfect dam across the stream.
(A) A perfect dam had been built by the beavers across the stream.
(B) A perfect dam has been built by the beavers across the stream.
(C) A perfect dam have been built by the beavers across the stream.
(D) A Perfect dam was being built by the beavers across the steam.


10. You should follow all the instructions carefully.
(A) All the instructions are carefully followed by us.
(B) All the instructions were carefully followed by us.
(C) All the instructions should be carefully followed by you.
(D) All the instructions can be carefully followed by us.

Answers.
1.B
2.A
3.A
4.D
5.B
6.B
7.A
8.A
9.B
10.C

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?