Mission CGL Mains 2015 : Active/Passive Quiz Part – XII

1.  Physically challenged people should not be laughed at by the public.
(A) Physically challenged people should not laugh at the public
(B) The public will not be laughing at physically challenged people
(C) The public shall not be laughing at physically challenged people
(D) The public should not laugh at physically challenged people

2.  He decided to sell the car.
(A) It was decided that the car should be sold
(B) The decision was made by him to sell the car
(C) The decision that the car must be sold was made by him
(D) He decided that the car should be sold

3.  Can we send the parcel tomorrow?
(A) Can be the parcel sent by us tomorrow?
(B) Can we be sent by the parcel tomorrow?
(C) Can the parcel be sent by us tomorrow?
(D) Can the parcel sent by us tomorrow?

4.  A detective arrested him as soon as he got home.
(A) An arrest was made by a detective as soon as he got home
(B) He was arrested by a detective as soon as he got home
(C) A detective was arrested by him as soon as he got home
(D) An arrest was detected by him as soon as he got home

5.  They cooked the food and sent it to the orphanage.
(A) The cooked food was sent to the orphanage by them
(B) The food was cooked and sent to the orphanage by them
(C) The food was sent to the orphanage by them
(D) The food was cooked and sent by them

6.  Where were the playing the cricket match?
(A) Where was the cricket match played?
(B) Where has the cricket match been played?
(C) Where will the cricket match being played?
(D) Where was the cricket match being played?

7.  They say he can teach almost anything in this world.
(A) It is said that almost anything in this world can be taught by him.
(B) It was said that almost anything could be taught by him.
(C) They say almost anything could be taught by him.
(D) They say anything almost will be taught by him.

8.  Please enter by the left door.
(A) Let the left door be entered by you
(B) Your are requested to enter by the left door
(C) Let it be entered by the left door
(D) The left door is requested to be entered

9.  I would advise you not to get on the wrong side of your boss.
(A) If would be advised by me not to get on the wrong side of your boss
(B) It would be my advice not to get on the wrong side of your boss
(C) You would be advised by me not to get on the wrong side of your boss
(D) My advice to you would be not to get on the wrong side of your boss

10. They have done this to defuse the crisis.
(A) The crisis has been defused by them
(B) This has been done by them so that the crisis defused
(C) This have been done by them to done by them
(D) To defuse the crisis this was done by them

Answers:-
1.D
2.D
3.C
4.B
5.B
6.D
7.A
8.B
9.C
10.A

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?