Mission CGL Mains 2015 : Active/Passive Quiz Part – XII

1. The fur coats were imported from Sweden by us.
(A) Sweden imported the fur coats
(B) Sweden was imported the fur coat
(C) We imported the fur coats from Sweden
(D) We had imported the fur coats from Sweden

2. We understand that he opposes our views.
(A) It is understood by us that he opposes our views
(B) That he opposes our views, is understood by us
(C) That our views are opposed is understood by us
(D) Our views are opposed, that is understood by us

3. Decisions must be taken.
(A) Decisions should be taken
(B) We must take decisions
(C) It is good to take decisions
(D) We should take decisions

4. You can all buy your tickets at this counter.
(A) All your tickets can be bought at this counter by you
(B) Your ticket can be bought at this counter by you
(C) All tickets are bought by you at this counter
(D) Your tickets can be bought by all of you at this counter

5. Room was cleaned. 
(A) The cleaner cleaned the room
(B) The room should be cleaned
(C) I cleaned the room
(D) Someone cleaned the room

6. I should have met him yesterday.
(A) He should have met by me yesterday
(B) He should be meeting me yesterday
(C) He should have been meeting by me yesterday
(D) He should have been met by me yesterday

7. One could see her lying on the flower beds.
(A) Flower beds could be seen lying on her
(B) She could see one lying on flower beds
(C) She could be seen lying on flower beds
(D) She could be lying on flower beds seen

8. We expect good news.
(A) Good news is expected by us
(B) Let good news by expected
(C) Let us expect good news
(D) Expecting good news from them

9. My teacher gave me a journal to read.
(A) I was given a journal by my teacher to be read
(B) A journal to read was given to me by my teacher
(C) A journal was given to me to read by my teacher
(D) I was given a journal by me teacher to read

10. It is impossible to do this.
(A) To do this is impossible
(B) To do this by it is impossible
(C) It is impossible to have done this
(D) It can’t be done

Answers:-
1.C
2.A
3.B
4.D
5.D
6.D
7.C
8.A
9.D
10.D

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?