Mission CGL Mains 2015 : Active/Passive Quiz Part – XI

1.  Must we cut this tree?
(A) Must this tree will cut?
(B) Must this tree be cut?
(C) Must this tree was cut?
(D) Must this tree is cut?

2.  You will be well looked after.
(A) They will look look after you well.
(B) They can look after you well.
(C) They may look after you well.
(D) They shall look after you well.

3.  Didn’t they tell you to be hare by six O’clock?
(A) Weren’t you told to be here by six O’clock?
(B) Haven’t they told you to be here by six O’clock?
(C) You were expected to be here by six O’clock?
(D) The expected you to be here by six O’clock?
4.  Don’t touch this switch.
(A) This switch does not be touched.
(B) This switch must not be touched.
(C) This switch don’t be touched.
(D) This switch need not be touched.
5.  One cannot gather grapes from thistles.
(A) Thistles cannot be gathered from grapes.
(B) Grapes cannot be gathered from thistles.
(C) Grapes and thistles cannot be gathered by one.
(D) Grapes cannot be gathered by them.
6.  They will have completed the work by the time we get there.
(A) The work will be completed by the time we get there.
(B) The work will have been completed by the time we get there.
(C) The work will have completed by the time we get there.
(D) The work will have been completed by the time we have got there.
7.  You will have to pull down this sky-scraper as you have not completed with the town planning regulations.
(A) This sky-scraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied.
(B) This sky-scraper will have to be pulled down by you as the town planning regulations have not been complied by you.
(C) This sky-scraper will be pulled down as the town planning regulations have not been complied with.
(D) This sky-scraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied.
8.  He has written a poem which fascinates every one.
(A) A poem has been written by him which fascinates every one.
(B) Every one is fascinated by the poem which has been written by him.
(C) Poem written by him fascinates every one.
(D) Every one fascinates the poem which is written by him.
9.  Will those happy days be ever forgotten by me?
(A) Will I ever forget those happy days?
(B) Shall I ever forget these happy days?
(C) Would I forget these happy days?
(D) Ever shall I forget those happy days?

10. You are requested to permit him.
(A) Please permit him.
(B) I requested you to permit me.
(C) He requested to permit him.
(D) I plead you to permit him.
Answers:-
1.B
2.A
3.A
4.D
5.B
6.B
7.B
8.B
9.A
10.A

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?