Key Synonyms Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_00.1
Latest SSC jobs   »   Key Synonyms Quiz Solutions for SSC...

Key Synonyms Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2

Key Synonyms Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_40.1
Dear Students, English section Exam is very challenging. SSC exams are just nearby and as we know English Section is as important as other sections. In fact English in SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target of the aspirants .You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing Key Synonyms Quiz ,asked in any govt exam and SSC is no exception regarding this. Learning Synonyms is must to boost your vocabulary. Attempt this quiz, learn effectively and impetus yourself for all the upcoming exams regarding English Section  in just a needed time and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): Out of the four alternatives, choose that best expresses the meaning of the given word.

Q1. FATUITY 
(a) Wisdom
(b) Asininity
(c) Sagacity
(d) Divulge
S1. Ans.(b)
Sol. Fatuity: Pointless foolishness.

Q2. DOTE
(a) Cherish
(b) Offend
(c) Criticize
(d) Custom
S2. Ans.(a)
Sol. Dote: Be extremely and uncritically fond of.

Q3. INIMICAL
(a) Helpful
(b) Injurious
(c) Obedience
(d) Compliance
S3. Ans.(b)
Sol. Inimical: hostile/tending to obstruct or harm.

Q4. MIDGET
(a) Immense
(b) Minute
(c) Separate
(d) Collaborate
S4. Ans.(b)
Sol. Midget: Very small.

Q5. DISMAL
(a) Pitiful
(b) Rise
(c) Ascend
(d) Fade
S5. Ans.(a)
Sol. Dismal: Pitifully or disgracefully bad.

Q6. SQUALID
(a) Moral
(b) Sordid
(c) Tenet
(d) Disbelief
S6. Ans.(b)
Sol. Squalid: showing or involving a contemptible lack of moral standards.

Q7. PLIGHT
(a) Dilemma
(b) Blessing
(c) Repair
(d) Disable
S7. Ans.(a)
Sol. Plight: a dangerous, difficult or otherwise unfortunate situation.

Q8. CONTEXTUAL
(a) Supplant
(b) Dependent
(c) Unrelated
(d) Replace
S8. Ans.(b)
Sol. Contextual: Relating to or determined by or in context.

Q9. SUPERSEDE
(a) Replace
(b) Appropriate
(c) Comparable
(d) Ideal
S9. Ans.(a)
Sol. Supersede: Take the place or move into the position of.

Q10. CONVULSION
(a) Peace
(b) Turmoil
(c) Movable
(d) Abash
S10. Ans.(b)
Sol. Convulsion: A violent social or political upheaval.

Q11. BOURGEOIS
(a) Inspired
(b) Fatal
(c) Conservative
(d) Adventurous
S11. Ans.(c)
Sol. Bourgeois: Conforming to the standards and conventions of the middle class.

Q12. ALACRITY
(a) Fervor
(b) Lethargy
(c) Quench
(d) Extinguish
S12. Ans.(a)
Sol. Alacrity: Brisk and Cheerful readiness.

Q13. SEEPAGE
(a) Clutch
(b) Drizzle
(c) Bundle
(d) Drain
S13. Ans.(b)
Sol. Seepage: The slow escape of a liquid or gas through porous material or small holes.

Q14. INUNDATE
(a) Underwhelm
(b) Deluge
(c) Disease
(d) Depress
S14. Ans.(b)
Sol. Inundate: Overwhelm (something) with / (Flood).

Q15. GENESIS
(a) Death
(b) Untenable
(c) Inception
(d) Credible
S15. Ans.(c)
Sol. Genesis: The origin or mode of formation of something.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   Key Synonyms Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_50.1Key Synonyms Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;a
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

f

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?