Key Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier 2_00.1
Latest SSC jobs   »   Key Antonyms Quiz Solutions For SSC...

Key Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier 2

Key Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier 2_40.1
Dear Students, English section Exam is very challenging. SSC exams are just nearby and as we know English Section is as important as other sections. In fact English in SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target of the aspirants .You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, we are providing Key Antonyms Quiz holding a heavy weightage in CGL Tier 2 exam. Attempt this quiz, learn effectively and impetus yourself for all the upcoming exams regarding English Section  in just a needed time and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it.

Q1. Tautology
(a) Tension
(b) Repetition
(c) Lack of logic
(d) Terse
S1. Ans.(d)
Sol. Tautology: the saying of the same thing twice over in different words.
Terse: sparing in the use of words; abrupt.

Q2. Intestate
(a) Testate
(b) Propinquity
(c) Bankrupt
(d) To be on leave
S2. Ans.(a)
Sol. Intestate: not having made a will before one dies.
Testate: having made a valid will before one dies.

Q3. Tarry
(a) Disturb
(b) Decamp
(c) Polish
(d) Sullen
S3. Ans.(b)
Sol. Tarry: to stay somewhere for longer than expected and delay leaving
     Decamp: leave a place suddenly or secretly.

 

Q4. Hock 
(a) Pledge
(b) Amortize
(c) Repent
(d) Pawn
S4. Ans.(b)
Sol. Hock: to sell something that you hope to buy back later because you need money now; in debt
 Amortize: reduce or pay off (a debt) with regular payments.

Q5. Mayhem 
(a) Havoc
(b) Harmony
(c) Defeat
(d) Regret
S5. Ans.(b)
Sol. Mayhem: violent or extreme disorder; chaos. Being opposite in meaning both Mayhem and Harmony are antonyms to each other.

Q6. Requite
(a) Deny
(b) Repay
(c) Clever
(d) Humble
S6. Ans.(a)
Sol. Requite: make appropriate return for (a favour, service, or wrongdoing).

Q7. Bumptious 
(a) Cocksure
(b) Modest
(c) Forward
(d) Loud
S7. Ans.(b)
Sol. Bumptious: irritatingly self -assertive
Modest: (of an amount, rate, or level) relatively moderate, limited; tolerable.

Q8. Saccharine 
(a) Cloying
(b) Kind
(c) Sour
(d) Leave
S8. Ans.(c)
Sol. Saccharine: excessively sweet or sentimental.

Q9. Rabble 
(a) Rag
(b) Nobility
(c) Scanty
(d) Sanction
S9. Ans.(b)
Sol. Rabble: a disorderly crowd; a mob.
Nobility: the quality of being noble in character; integrity.

Q10. Coterie
(a) Loner
(b) Socialize
(c) Elite
(d) Indecent
S10. Ans.(a)
Sol. Coterie: a small group of people with shared interests or tastes, especially one that is exclusive of other people.

Q11. Sacrosanct 
(a) Hallowed
(b) Profane
(c) Hope
(d) Revered
S11. Ans.(b)
Sol. Sacrosanct: (especially of a principle, place, or routine) regarded as too important or valuable to be interfered with.
Profane: not relating to that which is sacred or religious; secular.

Q12. Clement 
(a) Balmy
(b) Thrifty
(c) Harsh
(d) Unreal
S12. Ans.(c)
Sol. Clement: (of a person or their actions) merciful.

Q13. Lynch 
(a) Create
(b) Overexcited
(c) Appeal
(d) Kill
S13. Ans.(a)
Sol. Lynch: (of a group of people) kill (someone) for an alleged offence without a legal trial, especially by hanging.

Q14. Laxity
(a) Gallant
(b) Heed
(c) Contracts
(d) Flaccidity
S14. Ans.(b)
Sol. Laxity: lack of strictness or care.
 Heed: pay attention to; take notice of.

Q15. Dupe
(a) Cognizant
(b) Patsy
(c) Argue
(d) Despair
S15. Ans.(a)
Sol. Dupe: a victim of deception.
Cognizant: having knowledge or awareness.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   Key Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier 2_50.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?