Indian Railway Quiz Questions and Answers

1. The Finance Commission is appointed for every… year
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6




2. Under which five year plan did agriculture show a negative growth?
a. 1st plan
b. 2nd plan
c. 3rd plan
d. 4th plan


3. Who is the founder of the Capital city of Agra?
a. Akbar
b. Babar
c. Sikinder Lodi
d. Mubarak Shah Sayyad


4. The first tide generated electricity project was established at?
a. Vizhinjam, Kerala
b. Mangalore, Karnataka
c. Paradeep, Orissa
d. Vishakapattanam


5. National Institute of Oceanography is located in :
a. Calcutta
b. Chennai
c. Mangalore
d. Panaji


6. When was the nationalization of Indian Railways done?
(a) 1952 
(b) 1950 
(c) 1951 
(d) 1954


7. In which year Research, Design and Standard organization was established?
(a) 1954 
(b) 1957 
(c) 1959 
(d) 1967


8. The ultrasonic sound can be heard by
(1) dogs
(2) men
(3) microphone
(4) None of these


9. Which of the following is not a hormone?
(1) Insulin
(2) Adrenalin
(3) Thyroxin
(4) Hemoglobin


10. (7857 + 3596 + 4123) ÷ 96 =?
(1) 155.06
(2) 162.25
(3) 151.83
(4) 165.70


11. A man goes from A to B at the speed of 5 kmph and returns from B to A at 4 kmph. His average speed during the whole journey is
(1) 35/9 Kmph
(2) 40/9 Kmph
(3) 46/9 Kmph
(4) 50 /9Kmph


12. Fill in the next number in the series.
      2 5 8 11 14 ?
(1) 18
(2) 17
(3) 19
(4) 16


13. F × H : 21 × 19 : : M × O : ?
(a) 13 × 15
(b) 14 × 12
(c) 20 × 19
(d) 21 × 23


14. NPRT : MNOP : : ? : EFGH
(a) FHJL
(b) FHIK
(c) FHKM
(d) FGKL


15. If TEA is coded as 100, then how will you code FAT?
(a) 120      
(b) 150
(c) 140
(d) 130
Answers Key:
1.C
2.C
3.C
4.A
5.D
6.B
7.B
8.D
9.D
10.B
11.B
12.B
13.B
14.A
15.A