Indian Railway Quiz – Questions and Answers

1. The first country to legalise medically assisted suicide is
a. Switzerland
b. New Zealand
c. USA
d. Netherlands

2. India’s newsprint industry is mainly located in
a. Indore
b. Dehradun
c. Nepanagar
d. Nagpur

3. The tomb of Babur is at
a. Kabul
b. Lahore
c. Multan
d. Larkhana

4. The joint session of the two houses is presided by
a. the speaker
b. the president
c. chairman of Rajyasabha
d. none of these

5. The Gandhara school of Art was influenced most by the
a. Greeks
b. Shakas
c. persians
d. Kushans

6. The Simon Commission was appointed in
a. 1927
b. 1928
c. 1929
d. 1930

7. India’s first Jan Shatabdi Express between Mumbai-Goa was commenced on:
a. April 16, 2002 
b. April 20, 2002
c. June 20, 2002 
d. June 16, 2002

8. Between which of the destinations the first Indian train was started?
(a) From Calcutta to Delhi 
(b) From Mumbai to Thane
(c) From Mumbai to Surat 
(d) From Mumbai to Madras

9. When was the first train in Indian started?
(a) 1851 
(b) 1852 
(c) 1853 
(d) 1854

10. A sum in 20 years doubles at a certain rate of simple interest. In how many years will it be four times of itself?
(1) 40 years
(2) 50 years
(3) 60 years
(4) 80 years

11. The sum of two numbers is 100 and their difference is 50. The ratio of these numbers is
(1) 2:1
(2) 3:1
(3) 4:1
(4) 5:1

12. The population of a town increases at 10% per annum. If the present population is 160000, what will be the population after 4 years?
(1) 2,34,256
(2) 2,38,256
(3) 2,42,056
(4) 2,65,000

13. The ratio of the volumes of two cubes is 1: 27. The ratio of their surface areas will be
(1) 1:3
(2) 1:6
(3) 1:9
(4) 1:18

14. 78:56::95:?
(a)45
(b)40
(c)68
(d)81

15. 4: 64 :: ? :125
(a)6
(b)7
(c)8
(d)5

Answer Key:
1.d
2.c
3.a
4.a
5.a
6.c
7.a
8.b
9.c
10.c
11.b
12.a
13.c
14.a
15.d