Important Synonyms Quiz Solution For SSC CGL Tier-2 2018_00.1
Latest SSC jobs   »   Important Synonyms Quiz Solution For SSC...

Important Synonyms Quiz Solution For SSC CGL Tier-2 2018

Important Synonyms Quiz Solution For SSC CGL Tier-2 2018_40.1
Dear Students,

Practice is the only key to polish one’s preparation and to avoid repeating the mistakes. Either you are preparing for SSC CGL, CHSL, JE or any exam conducted by SSC, English is a very important section. Solving quizzes on daily basis can improve your fluency of understanding this section to the utmost. SSC CGL Tier 2 is is to be held from 17 Feb to 22 Feb 2018. English holding 200 questions in CGL Tier 2 can either make or break your chances of getting your dream job. Today, in this English quiz we are providing Synonyms Quiz asked in any govt exam. Learning Synonyms adds up in enhancing your vocabulary. Attempt this quiz and learn effectively  We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

Q1. AGOG
(a) Incurious
(b) Awestruck
(c) Superstitious
(d) Devilry
S1. Ans.(b)
Sol. Agog: highly excited by eagerness, curiosity, anticipation.
Awestruck: filled with or revealing awe.

Q2. PETULANT
(a) Cranky
(b) Compliant
(c) Accommodate
(d) Weighty
S2. Ans.(a)
Sol. Petulant: childishly sulky or bad-tempered. (of a person or their manner)
Cranky: bad-tempered; irritable.

Q3. EXPUNGE
(a) Create
(b) Rascality
(c) Delete
(d) Clemency
S3. Ans.(c)
Sol. Expunge: erase or remove completely.

Q4. PEPPY
(a) Enervated
(b) Bouncy
(c) Troublesome
(d) Facile
S4. Ans.(b)
Sol. Peppy: lively and high-spirited.

Q5. TEDIUM
(a) Exciting
(b) Salving
(c) Ennui
(d) Balsamic
S5. Ans.(c)
Sol. Tedium: The state or quality of being tedious.
Ennui: A feeling of listlessness arising from a lack of excitement.

Q6. EVISCERATE
(a) Withdraw
(b) Insert
(c) Scold
(d) Tipsy
S6. Ans.(a)
Sol. Eviscerate: remove the contents of (a body organ), deprive of its essential content.

Q7. OBEISANCE
(a) Disdain
(b) Curtsy
(c) Isolation
(d) Irresolute
S7. Ans.(b)
Sol. Obeisance: bending head or bowing as a gesture expressing respect or homage.
Curtsy: Formal greeting made by bending the knees with one foot in front of the other.

Q8. GLEAM
(a) Refulgence
(b) Dusk
(c) Ignorance
(d) Secular
S8. Ans.(a)
Sol. Gleam: Shine brightly
Refulgence: To shine.

Q9. HUMDRUM
(a) Exciting
(b) Distinctive
(c) Prosaic
(d) Fascinating
S9. Ans.(c)
Sol. Humdrum: lacking excitement or variety; boringly monotonous
Prosaic: Lacking imaginativeness or originality.

Q10. TRUNCATE
(a) Lengthy
(b) Curtail
(c) Ireful
(d) Ballistic
S10. Ans.(b)
Sol. Truncate: Shorten by cutting off the toper the end.

Q11. CHIMERA
(a) Reality
(b) Mirage
(c) Prolix
(d) Terse
S11. Ans.(b)
Sol. Chimera: A thing which is hoped for but is illusory or impossible to achieve.

Q12. ENTOURAGE
(a) Associates
(b) Quotidian
(c) Unworldly
(d) Banal
S12. Ans.(a)
Sol. Entourage: A group of people attending or surrounding an important person.

Q13. IDYILIC
(a) Paucity
(b) Peaceful
(c) Profusion
(d) Copiousness
S13. Ans.(b)
Sol. Idyllic: Charmingly simple, unspoiled, extremely happy.

Q14. FURBISH
(a) Command
(b) Ruin
(c) Restore
(d) Pale
S14. Ans.(c)
Sol. Furbish: To renovate, polish or give a fresh look.

Q15. MAYHEM
(a) Ruckus
(b) Harmony
(c) Apogee
(d) Excellence
S15. Ans.(a)
Sol. Mayhem: Violence or extreme disorder: chaos.
Ruckus: a noisy situation or argument.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



 Important Synonyms Quiz Solution For SSC CGL Tier-2 2018_50.1  Important Synonyms Quiz Solution For SSC CGL Tier-2 2018_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;a
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

f

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?