Important Geography Quiz for Railway Exam

1. Which of the following is east of the Andaman and Nicobar Islands?
(a) Thailand 
(b) Sri Lanka 
(c) Indonesia 
(d) All of them

2. The Lakshadweep Islands are situated in_____
(a) Indian Ocean 
(b) Arabian Ocean 
(c) Bay of Bengal 
(d) None of these
3. Among the following Union Territories of India, Which one has the largest size?
(a) Puducherry 
(b) Lakshadweep 
(c) Daman and Diu
(d) Chandigarh 
4. Which state has the largest coastline in India?
(a) Gujarat 
(b) Tamil Nadu 
(c) Karnataka 
(d) Andhra Pradesh
5. The Karakoram Highway connects which of the following pairs of countries?
(a) India___Nepal
(b) India___China
(c) India___Pakistan
(d) China___Pakistan 

6. The approximate length of the coast-line of India is____
(a) 5,500 km
(b) 6,000 km
(c) 6,500 km
(d) 7517 km
7. Which one of the following countries has the longest international boundary with India?
(a) Bangladesh 
(b) Bhutan 
(c) China 
(d) Pakistan 
8. India is the seventh largest country in the world and it covers a total area of approximately____
(a) 2700000 sq. km
(b) 3000000 sq. km
(c) 3200000 sq. km
(d) 3600000 sq. km

9. Which state is in the eastern most part of India?
(a) Assam 
(b) Nagaland 
(c) Arunachal Pradesh 
(d) Manipur 

10. Jharkhand does not share boundary with____
(a) West Bengal
(b) Orissa 
(c) Chhattisgarh 
(d) Madhya Pradesh 
Answers:
1. C
2. B 
3. A
4. A
5. D
6. D
7. A
8. C
9. C

10. D



×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD