Important Error Detection Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_00.1
Latest SSC jobs   »   Important Error Detection Quiz Solutions for...

Important Error Detection Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2

Important Error Detection Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_40.1
Dear Students, English section Exam is very challenging. SSC exams are just nearby and as we know English Section is as important as other sections. In fact English in SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target of the aspirants .You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, we are providing Important Error Detection Questions Quiz holding a heavy weightage in CGL Tier 2 exam. Attempt his quiz, learn effectively and impetus yourself for all the upcoming exams regarding English Section  in just a needed time and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter (a), (b), (c). If there is no error, indicate corresponding to the last option.

Q1. His need for affection stem from his father’s long absence.
(a) His need for affection
(b) stem from his
(c) father’s long absence
(d) No error
S1. Ans.(b)
Sol. Here subject (his need) is singular. Hence singular verb i.e. ‘stems from his’ is the right usage, stem from something: to be the result of something.

Q2. I shall go by the 3 O’clock’ s train.
(a) I shall go
(b) by the
(c) 3 O’clock’ s train
(d) No error
S2. Ans.(c)
Sol. Here is no need of possessive case (clock’s). Hence 3 O’clock train is the right usage.

Q3. A period of six years have elapsed since I last saw her.
(a) A period of six years
(b) have elapsed
(c) since I last saw her
(d) No error
S3. Ans.(b)
Sol. A period of six years is a singular subject. Hence ‘singular verb’ i.e. has elapsed should be used.

Q4. It took her a long time to get off the death of her husband.
(a) It took her a long time
(b) to get off
(c) the death of her husband
(d) No error
S4. Ans.(b)
Sol. Get off: to fall asleep; to leave work without permission; to stop discussing a particular subject.
Get over: to return to your usual state of health, happiness after a shock.
Hence ‘to get over’ should be used.

Q5. The old man told his sons that there was no such thing like luck.
(a) The old man told
(b) his sons that
(c) there was no such thing like luck.
(d) No error
S5. Ans.(c)
Sol. Here, ‘there is no such thing like luck’ should be used. The sentence is a Universal truth.
Hence, Simple Present Tense will be used.

Q6. Mahatma Gandhi did not solve all the future problems but he did solve problems of his own age.
(a) Mahatma Gandhi did not solve
(b) all the future problems
(c) but he did solve problems of his own age
(d) No error
S6. Ans.(b)
Sol. Here, the problems of the future is the right usage.

Q7. Sakshi wrote essay so well that her teacher was very pleased with her.
(a) Sakshi wrote essay
(b) so well that her teacher
(c) was very pleased with her
(d) No error
S7. Ans.(a)
Sol. Here definite article ‘the’ should be used before essay i.e. Sakshi wrote the essay is the right usage.

Q8. The old curtains were torn & flapping in the light breeze.
(a) The old curtains were torn
(b) and flapping
(c) in the light breeze
(d) No error
S8. Ans.(d)
Sol. No error

Q9. It is not good to breed over past failure.
(a) It is not good
(b) to breed over
(c) past failure
(d) No error
S9. Ans.(b)
Sol. Use ‘brood’ in place of ‘bread’. brood: to worry; to think a lot about something that makes you annoyed/upset.
Hence to brood over is the right usage.

Q10. The Ph. D degree was confide on him in the convocation.
(a) The Ph. D degree
(b) was confide on
(c) him in the convocation
(d) No error
S10. Ans.(b)
Sol. Confer: to grant (a title, degree, benefit, or right).
Confide: to tell somebody secrets and personal information that you do not want other people to know.
Hence, was conferred is the right usage.

Q11. I do not know who you consider to be the best dancer.
(a) I do not know
(b) who you consider
(c) to be the best dancer
(d) No error
S11. Ans.(c)
Sol. Use of ‘to be’ is unnecessary.
Hence, ‘the best dancer’ is the right usage.

Q12. Let us vie to one another in doing good.
(a) Let us vie
(b) to one another
(c) in doing good
(d) No error
S12. Ans.(b)
Sol. Vie: to compete
Vie agrees with
with (Prep)– (with somebody)
for (prep) – for something
to (prep) – to do something
Hence, with one another is the right usage.

Q13. The results of the survey were fairly disappointing.
(a) The results
(b) of the survey were
(c) fairly disappointing
(d) No error
S13. Ans.(c)
Sol. fairly (adverb): honestly; in a fairly and reasonable way.
Hence, very/rather disappointing is the right usage.

Q14. I meant to repair the radio but hadn’t time to do it today.
(a) I meant to repair the radio
(b) but hadn’t time
(c) to do it today
(d) No error
S14. Ans.(b)
Sol. Here today has been used
Hence ‘but I have no time’ is the right usage.

Q15. The heavy-weight fighter was knocking out in one punch.
(a) The heavy-weight fighter
(b) was knocking out
(c) in one punch
(d) No error
S15. Ans.(b)
Sol. In Passive voice, V₃ (Past Participle) should be used. Hence, was knocked out’ is the right usage.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   Important Error Detection Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_50.1Important Error Detection Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?