Important English Questions For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 28 August

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 Important English Miscellaneous Questions and solutions. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

 

 

Directions (1-4): In the following questions, one of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error. If there is no error, your answer is (d) i.e. No error.
 
Q1. Americans are accustomed to (a) / drinking coffee (b) / with their meals. (c) / No error (d)
A
B
C
D
Solution:
Certain verbs like ‘accustomed to, looking forward to, given to, taken to, prone to, averse to’ etc. take Gerund form of Verb i.e. ‘V1 + ing’ with them. Hence ‘accustomed to drinking’ is correct and sentence is error free.
Q2. No sooner she had realized (a) / her blunder than she began (b) / to take corrective measures. (c) / No error (d)
A
B
C
D
Solution:
Replace ‘No sooner she had’ with ‘No sooner had she’ as ‘Hardly’, ‘Scarcely’, ‘No Sooner’, ‘Neither’ take inverse form of sentence structure i.e. No Sooner/Hardly/Scarcely + Helping Verb + Subject + ……
Q3. Could she cite (A) / any precedent in support (B)/ for her care? (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Solution:
Replace ‘for’ with ‘of’. ‘Of her care’ is the right usage.
Hence option C has the error.
Q4. A computer virus works exactly (a) / like the biological variety (b) / which invade the human body. (c) / No error (d)
A
B
C
D
Solution:
According to subject-verb agreement rule, antecedent of relative pronoun decides whether the verb used after relative pronoun will be singular or not. Hence singular subject ‘a biological variety’ used before relative pronoun ‘which’ will follow a singular verb ‘invades’.
Directions (5-8): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word that is your answer. 
 
Q5. SOLECISM
wise saying
witty quip
clever argument
grammatical error
Solution:
Solecism: a grammatical mistake in speech or writing.
Hence Option D is the correct choice.
Q6. DELIRIOUS
delicious
progeny
desperate
excited
Solution:
Delirious: in a state of wild excitement or ecstasy.
Hence option D is the correct choice.
Q7. LICENTIOUS
immoral
intellectual
moral
licensed
Solution:
Licentious: lacking legal or moral restraints. Hence option A is the correct choice.
Q8. SQUANDER
expensive
waste
litter
economical
Solution:
Squander: waste (something, especially money or time) in a reckless and foolish manner.
Hence option B is the correct choice.
Directions (9-11): In the following questions, groups of four words are given. In each group, one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word that is your answer.
 
Q9.
Enterpreneur
Entreprenure
Entrepreneur
Enterprenure
Solution:
Option C is correctly spelt.
Q10.
Promiscuous
Promescuous
Promiscuos
Promiscous
Solution:
Option A is correctly spelt.
Q11.
Onomatopoeia
Onomotopoei
Onomatopoia
Onamotipoei
Solution:
Option A is correctly spelt.
Directions (12-15): In the following questions, four alternatives are given for the idiom/phrase printed in bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase that is your answer.
 
Q12. To cast aspersions
to act as the pillar of support
to raise aspirations
to make unpleasant remarks
to dissolve all the differences
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q13. On the cards
impossible
shocking
evident
anticipated
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q14. Dark horse
an extremely corrupt person
a notorious criminal
an extremely rich person
an unexpected winner
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q15. To turn over a new leaf
to change for the better
to start writing a new book
to work on a novel idea
to clear the garden
Solution:
Option A is the correct meaning.


You may also like to read: 

Best Books For SSC CGL, CPO , GD Constable Exam 2018

 

        

June Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?