Important English Questions For SSC CHSL 2018: 17th March

ssc-chsl-english-questions

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,

English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CHSL Exam  has already started from 4 March and will be held until 26 March 2018 where Vocabulary Section is of utmost importance in English Language.

In addition to this SSC CPO Exam is to to be held from the month of June where English Language Section has again its own importance. You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Important English Questions asked in any govt exam. To make you learn vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-5): In the following questions, four alternatives are given for the bold or given idiom/phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the bold or given idiom/phrase.

Q1. Going places
(a) To go to the home back
(b) Talented and successful
(c) To go on a visit
(d) To be angry

Show Answer
Ans.(b)


Q2. Get the sack
(a) Getting promotion
(b) Dismissed from
(c) To get a surprise
(d) To get a leave

Show Answer
Ans.(b)

Q3. Of no avail
(a) In favour with
(b) Useless
(c) Useful
(d) To be utterly lost

Show Answer
Ans.(b)

Q4. Part and Parcel 
(a) To take an initiative
(b) To do a task completely
(c) Important part
(d) To surprise someone

Show Answer
Ans.(c)


Q5. Cock of the walk
(a) One who is the most stupid in a group
(b) One who dominates a group or situation
(c) One who enjoys the walk.
(d) An additional achievement

Show Answer
Ans.(b)

Directions (6-10): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

Q6. GRUMPY
(a) Happy
(b) Crabby
(c) Peace
(d) Hold

Show Answer
Ans.(b) Sol. Crabby: Bad-tempered and Sulky


Q7. REPAST
(a) Futurity
(b) Feast
(c) Expound
(d) Scrimp

Show Answer
Ans.(b) Sol. Repast: a meal.


Q8. CONGEAL 
(a) Talkative
(b) Solidify
(c) Hatred
(d) To hide

Show Answer
Ans.(b) Sol. Congeal: become semi-solid, especially on cooling.


Q9. MORDANT
(a) Usual
(b) Harmony
(c) Sarcastic
(d) Victory

Show Answer
Ans.(c) Sol. Mordant: (especially of humor) having or showing a sharp or critical quality; biting.


Q10. COMPENDIUM 
(a) Summary
(b) Dullness
(c) Capability
(d) Antipathy

Show Answer
Ans.(a) Sol. Compendium: a collection of concise but detailed information about a particular subject, especially in a book or other publication.


Directions (11-15): There are four different words out of which one is correctly spelled. Find the correctly spelled word.

Q11. 
(a) Anteques
(b) Preccocious
(c) Expedeint
(d) Apoplexy

Show Answer
Ans.(d)

Q12. 
(a) Surveillence
(b) Questionnaire
(c) Munificient
(d) Obstreperuous

Show Answer
Ans.(b)


Q13. 
(a) Contusion
(b) Conscienteous
(c) Coalasce
(d) Scewl

Show Answer
Ans.(a)


Q14. 
(a) Maneuvver
(b) Mispell
(c) Occurrence
(d) Posession

Show Answer
Ans.(c)


Q15. 
(a) Medeival
(b) Precede
(c) Relevent
(d) Tyrrany

Show Answer
Ans.(b)





You may also like to read:


  

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD