Important English Miscellaneous Quiz Solutions for SSC Exams

Active-Passive-for-CGL-Tier-2
Dear Students, English section Exam is very challenging. SSC exams are just nearby and as we know English Section is as important as other sections. In fact English in SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target of the aspirants .You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing English Miscellaneous Quiz including error based questions and vocabulary section.Attempt this quiz, learn effectively and impetus yourself for all the upcoming exams regarding English Section  in just a needed time and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-5):In the following questions,one part of the sentence may have an error.Find out which part of the sentence has an error and mark the option corresponding to it.If sentence is free from error,mark the No Error option.

Q1. The library members were asked to return back the books to the library.
(a) The library members were asked
(b) to return back the books
(c) to the library
(d) No error
S1. Ans.(b)
Sol. Use ‘return’ in place of ‘return back’ Using back with return will be superfluous as return means to come back.

Q2. You needn’t to ask for permission you can use it whenever you want to.
(a) You needn’t to ask
(b) for permission, you can
(c) use it whenever you want to
(d) No error
S2. Ans.(a)
Sol. Use ‘needn’t ask’ in place of ‘needn’t to ask’
i.e. when  Need /Dare are used in negative form, don’t take preposition ‘to’ with it.

Q3. Had they not help him with money he would not have attained this position?
(a) Had they not help
(b) him with money he would not have
(c) attained this position?
(d) No error
S3. Ans.(a)
Sol. Use ‘helped’ in place of ‘help’



Q4. She does not cut paper with blade but with a scissors.
(a) She does not
(b) cut paper with blade but
(c) with a scissors
(d) No error
S4. Ans.(c)
Sol. Use only ‘scissors’ in place of ‘a scissors’ as scissors is an uncountable noun, which doesn’t take a/an with it.



Q5. Myself and Ram will take care of the function on Saturday.
(a) Myself and Ram
(b) will take care of
(c) the function on Saturday
(d) No error
S5. Ans.(a)
Sol. Use ‘I’ in place of myself as a sentence doesn’t begin with Reflexive Pronoun.

Directions (6-9): In the following questions, four words are given in each question, out of which only one word is correctly spell. Find the correctly spelt word.

Q6.
(a) Ubiqutous
(b) Ubequitous
(c) Ubiquitous
(d) Ubequitus
S6. Ans.(c)

Q7. 
(a) Exprugate
(b) Expurgate
(c) Expurget
(d) Expurguate
S7. Ans.(b)

Q8. 
(a) Exonarable
(b) Exonereble
(c) Exonerable
(d) Exonerabl
S8. Ans.(c)

Q9. 
(a) Repudiate
(b) Repudate
(c) Repudite
(d) Repudeate
S9. Ans.(a)

Directions (10-12): In the questions given below, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

Q10. I visit Shimla frequently; however, I have never __________ Kullu.
(a) visited to
(b) been too
(c) been to
(d) went to
S10. Ans.(c)

Q11. He was junior __________ me in college and we have been friends since then. 
(a) than
(b) from
(c) to
(d) with
S11. Ans.(c)



Q12. While he was working at the constiuction site, the block of wood suddenly __________ his right shoulder.
(a) was hit
(b) had hitted
(c) hit
(d) was hitted
S12. Ans.(c)

Directions (13-15): In the questions given below, choose the word opposite in meaning to the given word.

Q13. Permit
(a) Approve
(b) Certify
(c) Forbid
(d) Endorse
S13. Ans.(c)
Sol. Permit means ‘to allow somebody to do something’ while forbid means ‘to order somebody not to do something’.Hence both Permit and Forbid are antonyms to each other.

Q14. Insolent
(a) Arrogant
(b) Overbearing
(c) Disdainful
(d) Submissive
S14. Ans.(d)
Sol. Insolent means ‘rude and showing lack of respect’, while Submissive means ‘willing to obey somebody whatever they want you to do’.Hence both Insolent and Submissive are antonyms to each other.

Q15. Reprisal
(a) Forgiveness
(b) Relief
(c) Exemption
(d) Relaxation
S15. Ans.(a)
Sol. Reprisal means ‘a violent or aggressive act towards somebody because of something bad they have done to you : retaliatiation against an enemy. Hence both Reprisal and Forgiveness are antonyms to each other.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD