Important Days And Dates Related To Science For FCI And SSC Exam

Dear Readers, 

We are providing a quiz on Date and Day from Science that will consist of General Awareness Questions from Previous Year Papers.  We recommend you to read it. 

1. When is the earth day celebrated ?

A. 1st January
B. 30th April
C. 22nd April
D. None of these
2. ‘World Diabetes Day’ is observed on-
A. August 4
B. August 1
C. July 29
D. June 27
3. October 24 is observed as-
A. World Vegetarian Day
B. United Nation Day for South-South Cooperation
C. World Immunization Day
D. United Nation Day
4. 1st Tuesday of May is observed as
A. Global Family Day
B. World Asthma Day
C. World Child Day
D. International Human Solidarity Day
5. The United Nation declared 2006 as the International Year of-
A. Rice
B. World Population
C. Earth day
D. Communication
6. When is the ‘World Environment Day’ celebrated –
A. June 5
B. April 7
C. October 24
D. None of the above
7. When is the ‘National Science Day’ celebrated in India-
A. April 5
B. September 5
C. Febuary 28
D. None of the above
8. June 8 is observed  as-
A. Computer security Day
B. United Nation Day
C. World Brain Day
D. World Animal Day
9. When is World Ocean Day observed-
A. December 11
B. June 8
C. March 8
D. October 10
10. Which one of the following is the theme for International Day for Bio-diversity in the year 2009-
A. Biodiversity and poverty Alleviation
B. Biodiversity: Food, water and health
C. Biodiversity and Climate Change
D. Biodiversity and Invasive Allen Species

Answers Key:
1.(C) 
2.(D)
3.(A)
4.(B)
5.(A)
6.(A)
7.(C)
8.(C)
9.(B)
10.(D)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?