Useful Idioms & Phrases Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 11 August

   
SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 Idioms and Phrases questions. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.


 Q1. To bring to heel

to be successful
to force someone or something to obey
to wish someone good luck
to confine or trap

Solution:

Option B is the correct meaning.

Q2. A ghost of a chance

commonplace
become more important or popular
to hurry
a very small possibility

Solution:

Option D is the correct meaning.

Q3. To go ballistic

to become irrationally enraged
to have existed for a long time
to lead to think a certain way
to stop doing or saying something

Solution:

Option A is the correct meaning.

Q4. To get the runaround

to stop annoying or bothering someone
to get started
to be given misleading or evasive information
to drink alcohol and begin to feel intoxicated

Solution:

Option C is the correct meaning.

Q5. Dawn on

to perfect an activity
to realize something
to do someone a favor without having been asked
to completely change your mind or opinion

Solution:

Option B is the correct meaning.

Q6. Days are numbered

repayment or retaliation
to be about to die
to be about to born
to be recovered

Solution:

Option B is the correct meaning.

Q7. Duck out

to quickly enter a location
easy thing to do
to leave in a hurry or secretly
to announce or reveal something

Solution:

Option C is the correct meaning.

Q8. Talk turkey

to discuss something honestly and directly
to say something erroneous, foolish, or impudent
something very difficult to do
to help someone to think about a situation

Solution:

Option A is the correct meaning.

Q9. Shoot the breeze

to subject to drastic rearrangement or reorganization
to do or say something stupid that causes problems
to end a relationship or agreement suddenly or completely
to chat casually without purpose

Solution:

Option D is the correct meaning.

Q10. Pony up

to produce something quickly and with apparent ease
to pay money that is owed or due
to spend less money than you once did
to act aggressively and ruthlessly

Solution:

Option B is the correct meaning.

Q11. Plug away

to work in a determined manner to finish something
to make arguments against or objections to a proposition
to learn a piece of music simply by listening to it
to invest some amount of money into something

Solution:

Option A is the correct meaning.

Q12. Red herring

(a) something difficult or undesirable which is hidden becomes known and needs to be managed
to be in good health again after a period of illness or injury
something used to divert someone’s attention from the real or important issue
to deliberately make a painful or difficult experience worse

Solution:

Option C is the correct meaning.

Q13. A man of means

to be disciplined
to be selfish
to be destitute
to be wealthy

Solution:

Option D is the correct meaning.

Q14. Long in the tooth

to speak (or write) too much
to be elderly or aging
to take a long route
to live long

Solution:

Option B is the correct meaning.

Q15. Knuckle down

to leave a task before completing it
to be depressed to perform as a winner
to work diligently on a task or problem
to understand what usually happens in a given situation

Solution:

Option C is the correct meaning.

                                                                         

You may also like to read:

 

     

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD