Idioms & Phrases Quiz For SSC Exams 2018-19: 2 February

SSC CGL, SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for major SSC exams to be conducted in the month of February, March, June and July 2019 among which nearby exams  include SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019 & SSC CPO 2018 to be commenced from 12 March to 16 March 2019. Also SSC CGL and CHSL 2018 Exam dates are out now. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts’ efforts to sharpen your practice skills.

Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. 

Directions (1-15): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q1. Touch and go
(a) To waste
(b) Dangerous and Uncertain
(c) Conduct Secretly
(d) Pleasant and Certain
Show Answer

Ans.(b)

Q2. Be hand and foot
(a) In all possible ways; by all means
(b) To be lazy to move your hands and foots
(c) To fall between two great difficulties
(d) In disorder

Show Answer
Ans.(a)

Q3. Pore over
(a) Go through
(b) Reach to the lowest level
(c) To refund old dues
(d) Cheerful

Show Answer

Ans.(a)

Q4. In awe of
(a) Have no clear idea
(b) Respect
(c) In a precarious/dangerous position
(d) To take advantage of

Show Answer

Ans.(b)

 
Q5. Cast a shadow on
(a) Without delay
(b) In disagreement
(c) Spoil or let down
(d) In essence
Show Answer

Ans.(c)

 

 

 

Q6. Come to naught
(a) Be unsuccessful
(b) To win
(c) To very great extent
(d) To be doubtful

Show Answer

Ans.(a)

 

 

 

Q7. By implication
(a) Obliquely
(b) Do one’s share of work
(c) To go unnoticed
(d) Precisely what the law says.

Show Answer
Ans.(a)

Q8. In the face of
(a) All at once
(b) Regardless of
(c) At a time
(d) To dislike someone

Show Answer

Ans.(b)

 

Q9. Drive to the wall
(a) Developing
(b) Moderately
(c) Come to exist
(d) Irritate/annoy

Show Answer

Ans.(d)

Q10. Far and wide
(a) Not frequent
(b) Nowhere
(c) To get disappeared
(d) Over a large area

Show Answer

Ans.(d)

Q11. Fuddy-duddy
(a) An old fashioned and foolish type of person.
(b) A mental institutional facility.
(c) To become serious about something
(d) A wise person.

Show Answer

Ans.(a)

 

 

 

Q12. Milk and water
(a) To be physically strong
(b) Lacking the will or ability
(c) To be very partial
(d) To criticize somebody

Show Answer
Ans.(b)

Q13. The salt of the Earth
(a) To expect something in return
(b) Very good & honest/kind
(c) To support someone
(d) Neat and clean

Show Answer

Ans.(b)

 

Q14. Feel blue
(a) Feeling ecstatic
(b) In trouble/depressed
(c) An easy achievement
(d) None of these

Show Answer

Ans.(b)

Q15. Flies off at a tangent
(a) Self praising
(b) To boast
(c) Start discussing something irrelevant
(d) Well informed

Show Answer

Ans.(c)

  You may also like to read: 

 
  

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?