Idioms and Phrases Quiz For SSC Exams 2018-19: 23 January

SSC CGL,  SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for three SSC exams to be conducted in the month of January & February 2019 among which one major exam is SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019. Also SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts’ efforts to sharpen your practice skills.

Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. 



Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Idioms and Phrases Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.


Q1. Be in the swim



(a) Aware of current affairs or events
(b) To refuse to do what someone else wants
(c) To pursue a line of thought or course of action that is misguided
(d) Someone who is completely crazy
Show Answer
Ans.(a)
Q2. Featherbrained
(a) To show that you do not support something
(b) Silly or often forgetting things
(c) To be over excited
(d) To take a balanced diet
Show Answer
Ans.(b)
Q3. Hear it on grapevine
(a) To hear stories regularly
(b) To listen news carefully
(c) Acquire information by rumour
(d) To continue to listen songs
Show Answer
Ans.(c)
Q4. A wee bit 
(a) To a very small degree
(b) A withered thing
(c) To a larger extent
(d) Bitterly hostile
Show Answer
Ans.(a)

Q5. Bend over backwards
(a) To choose between two alternative choices
(b) To be in extreme anxiety
(c) To go out of one’s way to do something for someone
(d) To bend one’s body the way one wants
Show Answer
Ans.(c)
Q6. Can’t cut the mustard.
(a) Someone who is not adequate enough to compete or participate
(b) Angry about something that occurred in the past
(c) Someone who is not able to walk properly
(d) Someone who doesn’t believe in God
Show Answer
Ans.(a) 


Q7. Gall and wormwood



(a) Hateful
(b) To be ready
(c) To gamble everything you have
(d) Very intimate friends
Show Answer
Ans.(a) 


 Q8. Think the world of 



(a) To go on a world trip
(b) Admire someone very much
(c) To earn excessively
(d) Not for any reason
Show Answer
Ans.(b)


Q9. Funny farm



(a) A mental institutional facility
(b) To laugh at someone
(c) To make funny expressions
(d) To get funny remarks
Show Answer
Ans.(a) 


Q10. Get your walking papers



(a) Compromise
(b) Get fired from the job
(c) To be received gracefully
(d) To sign on papers
Show Answer
Ans.(b)


Q11. Know the ropes



(a) Unable to understand
(b) Main support
(c) To understand the details
(d) To climb on a rope
Show Answer
Ans.(c)
Q12. Free and easy
(a) Calm and relaxed
(b) From this time into the future.
(c) To get free commodity
(d) To recover from illness
Show Answer
Ans.(a)



Q13. Level playing field
(a) To play in the field.
(b) A fair competition where no side has an advantage
(c) Energetic
(d) To promote at a higher position
Show Answer
Ans.(b)


Q14. For the time being



(a) Temporarily
(b) Forever
(c) To leave from a place before time
(d) To be punctual
Show Answer
Ans.(a)


Q15. From stem to stern



(a) all the way from the front of a ship to the back
(b) from morning to evening
(c) top of a plant to its roots
(d) lose pleasantness to become strict
Show Answer
Ans.(a)




You may also like to read: 



  

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD