Idioms And Phrases Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 28 November

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Idioms and Phrases Questions and solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

 

Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 
 
Q1. To boot
In anger
In dilemma
Reduction
In addition
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q2. Make a go of
To make a situation worse
To be a leader
Be successful in something
To make an unfair decision
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q3. Cut of one’s jib
One’s general appearance
To save some money
To be dismissed from a job
Out of order
Solution:
Option A is the correct meaning.
Q4. Run down
Criticize
Cheerful
Compromise
To be defeated
Solution:
Option A is the correct meaning.
Q5. Stand in
Resist
Substitute
Secured
To pay
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q6. Go great guns
A situation where a plan fails
Being successful
Getting comparably less successful than before
Wanting expensive things that you cannot afford
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q7. Get the axe
Lose the job
To get a desirable position at your work place
Expert way of doing something
To make fast decisions
Solution:
Option A is the correct meaning.
Q8. Get the show on the road
To receive applaud for an act
To be reprimanded by parents
Putting up an idea into action
To achieve success suddenly
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q9. A month of Sundays
A long time
A mystery
Short time
A time of ecstasy
Solution:
Option A is the correct meaning.
Q10. Not give a toss
To not care about something
An expression or gesture of approval
Not to fall for someone’s trap
Not to think about one’s own past failure
Solution:
Option A is the correct meaning.
Q11. Take stock
To be engaged in a profitable venture in business
To become unsteady or flustered due to having a strong emotional reaction
To be progressing or finding success in some area of one’s life
To make an appraisal, estimation, or assessment of something
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q12. Palm off
Clearly visible
Uneasy with something
To dispose off with the intent to deceive
Conceal
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q13. Wipe the nose of
To Abuse
To Cheat
To Slap
To pull the nose
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q14. Make a beeline
To go online
To rush
To be doubtful
To refuse
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q15. Pay on the nail
To pay after a long time
To pay small amount
To pay nothing
To pay promptly
Solution:
Option D is the correct meaning.
You may also like to read:
  
 

 

  

 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD