Idioms and Phrases Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 27 October

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Idioms and Phrases Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

 

Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 
 
Q1. To draw the longbow
To nullify
To exaggerate
To underrate
To demarcate
Solution:
To draw the longbow: to lie; to exaggerate.
Q2. All agog
Avoid
Contentment
Amazed
Unsystematically
Solution:
All agog: Amazed or impressed.
Q3. Not to mince matters
To be at ease
To not confuse others
To not interfere in others affairs
To speak unreservedly
Solution:
Not to mince matters: to speak frankly.
Q4. Ended in a fiasco
A complete failure
A successful event
Changed one completely
Twisted around
Solution:
Ended in a fiasco: to end with a failure.
Q5. Sow wild oats
To make someone fool
To work hard to grow something
To take revenge
To waste time in one’s youth
Solution:
Sow wild oats: To engage in rebelliousness or promiscuity.
Q6. Live from hand to mouth
Filthy rich people
To be too lazy to engage in big ventures
To have enough money to live on and nothing extra
To survive with other person’s financial help
Solution:
Live from hand to mouth: to having only enough money to provide food and shelter to oneself.
Q7. To face the music
To bear the consequence
To disparage someone
To be hard of hearing
To enjoy a musical concert
Solution:
To face the music: be confronted with the unpleasant consequences of one’s actions.
Q8. Adam’s ale
Gift
Food
Water
Belongings
Solution:
Adam’s ale: water.
Q9. To steal a march
To act in a foolish way
To break something
To outshine
To see a hidden meaning
Solution:
To steal a march: to get an advantage over the person or anything by acting before they do.
Q10. In a jiffy
Fail to win appreciation
In an appropriate manner
Something that is done very quickly
To fall in love quickly
Solution:
In a jiffy: very fast and very soon.
Q11. Herculean task
Important task
Effortless task
Optional to do
Very difficult task
Solution:
Herculean task: extremely difficult task; an almost impossible undertaking.
Q12. On tenterhooks
Flattery
In a disorganized manner
In anxious suspense
Speak quickly
Solution:
On tenterhooks: in a state of suspense or agitation because of uncertainty about a future event.
Q13. The thin end of the wedge
In strict vigilance
Start of harmful development
Be aware of the trick
Not a worthy possession
Solution:
The thin end of the wedge: an action or procedure of little importance that is likely to lead to more serious developments.
Q14. To accept the gauntlet
To accept challenge
To accept defeat
To accept what is written in fate
To be able to grasp the hidden meaning
Solution:
To accept the gauntlet: To accept or attempt a challenge or invitation.
Q15. Rise like a phoenix
Something memorable
Time to answer for one’s action
To become successful again
To make people happy
Solution:
Rise like a phoenix: become successful or powerful again after defeat or destruction.

                                                                     



You may also like to read:

  

 

    

June Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?