Idioms and Phrases Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 20 November

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Idioms and Phrases Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

 

Directions (1-15): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 
 
Q1. Fine and Dandy
Miserable
Repetition
Extraneous
Excellent
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q2. Odds and ends
Mixed feelings
Miscellaneous things
Poor condition
Unfounded reasons
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q3. In a bind
In the night time
In many parts
In a difficult situation
In a secure place
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q4. Long and the short of it
The drawbacks of something
The duration of something
The ignorable part
The main idea
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q5. Out of the loop
Not privy to the most up-to-date information
To leave a group to join an another
Not to be affected by the outer factors anymore
To become a destitute again
Solution:
Option A is the correct meaning.
Q6. Vote with one’s feet
To kick someone out
To show disapproval
To stop someone from speaking
To choose someone as a leader
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q7. Puts by
To save
To lose
Give away
To spend carefully
Solution:
Option A is the correct meaning.
Q8. Scope out
To admit defeat
To make a preliminary inspection
To accompany someone safely to their home
To unexpectedly upset or confuse someone
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q9. By the book
By deceptive means
To reach a conclusion after a complete investigation
To have a passion for literature
Strictly according to the rules
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q10. Farm out
To reach a final decision
To try to solve a problem for a long time
Give work or responsibilities to other people
To work out on one’s own issues
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q11. No dice
To say no to deceive someone
To refuse to be a part of a game show
Certainly not possible
No drama
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q12. White elephant
To discuss something honestly and directly
An expensive item that is troublesome or useless
To be very involved in something that you think is important
To have a special love for faunas
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q13. Round the twist
Fail to achieve a result
Distraction from the real issues
Go crazy
To ruin your pleasure or plans
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q14. Go round the houses
Criticize or scold severely
Unnecessarily long time to get to the point
To get utterly destroyed
Be ready for something
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q15. Kick up a row
To serve in an exemplary manner
To be popular
To take a right decision
To start a fight
Solution:
Option D is the correct meaning.

You may also like to read:
  

 

    

 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD