Idioms and Phrases Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 21st August

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 Important Idioms and Phrases Questions and solutions. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

 

Directions (1-15): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

 Q1. Make a dry face

show no emotion
show disappointment
show enthusiasm
show pity
Solution:

Option B is the correct meaning.

Q2. On pins and needles

to go penniless
to be responsible about something
to crave for basic amenities
to be worried about something
Solution:

Option D is the correct meaning.

Q3. Put one’s foot in one’s mouth

to have an interest in something
succeed in doing something where there was a risk of failure
to unintentionally say something foolish, tactless, or offensive
to work every possible way to succeed
Solution:

Option C is the correct meaning.

Q4. For a song

false sense of happiness or success
being clumsy
very expensive
very cheaply
Solution:

Option D is the correct meaning.

Q5. In cahoots with

to support someone weak
in a partnership usually for a dishonest reason
back to something that you don’t want to do
something that turns out to be good which earlier appeared to be wrong
Solution:

Option B is the correct meaning.

Q6. Bow and scrape

to stop yourself from saying something because it would be better not to
a type of situation where you must choose between two equally unpleasant situations
to try to do something that is hopeless
try too hard to please someone in a position of authority
Solution:

Option D is the correct meaning.

Q7. Sitting duck

a person or thing with no protection against an attack
to own a major share in a business partnership
completely alone
reveal the secret
Solution:

Option A is the correct meaning.

Q8. Song and dance

to have an interest in music and dance
a fuss or commotion
to be excited
to treat someone with all due respect
Solution:

Option B is the correct meaning.

Q9. Snake in the shoes

to be in a state of fear
to expose a secret
to deal with bravery
a pleasant surprise
Solution:

Option A is the correct meaning.

Q10. Stand by one’s guns

to go fast, hurry
a hidden army
to remain determined in one’s opinion
to make an excuse
Solution:

Option C is the correct meaning.

Q11. Play fast and loose

do things in the right manner and correctly
behave in an irresponsible way
pay promptly in cash
same characteristics or qualities
Solution:

Option B is the correct meaning.

Q12. Pass muster

meet a required standard
wearing fancy clothes
boring work or task
low spirited
Solution:

Option A is the correct meaning.

Q13. Round the twist

fail to achieve a result
distraction from the real issues
go crazy
to ruin your pleasure or plans
Solution:

Option C is the correct meaning.

Q14. Go round the houses

criticize or scold severely
unnecessarily long time to get to the point
to get utterly destroyed
be ready for something
Solution:

Option B is the correct meaning.

Q15. Kick up a row

to serve in an exemplary manner
to be popular
to take a right decision
to start a fight
Solution:

Option D is the correct meaning.

 



You may also like to read: 

 

        

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD