Useful Idioms And Phrases Quiz For SSC CPO: 23rd March

ssc-chsl-english-questions

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,


English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CPO Exam is to be held from the month of June where English Language Section holds 50 questions containing 5 questions from each topic according to new SSC CPO Pattern . Also SSC CHSL Exam has already started from 4 March and will be held until 28 March 2018 and the provided English questions are important for the same as well.

You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Useful Idioms And Phrases QuestionsTo make you learn vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.


Q1. In deep water
(a) To die
(b) In great difficulty
(c) To fail completely
(d) To surrender

Show Answer

Ans.(b)

Q2. Egg on

(a) In an untidy state
(b) In a dilemma
(c) To urge someone to do something
(d) In bodily form

Show Answer

Ans.(c)

Q3. Cut in 
(a) Acknowledge
(b) Interrupt
(c) Evade
(d) Produce

Show Answer
Ans.(b)

Q4. Draw a blank
(a) Absent minded
(b) To be unsuccessful
(c) Come successfully
(d) To fall a victim

Show Answer
Ans.(b)

Q5.  To give up the ghost
(a) To feel superior
(b) To overcome one’s fear
(c) To give encouragement
(d) To die

Show Answer
Ans.(d)

Q6. Down and out            
(a) Mad
(b) Jealousy and Envy
(c) Futility
(d) Without money 

Show Answer
Ans.(d) 



Q7. A damsel in distress               
(a) A helpless woman
(b) An ugly woman
(c) A woman whose husband is temporarily away from her
(d) A strong lady who can cope with all difficult situations easily

Show Answer
Ans.(a) 



 Q8. God’s ape                   
(a) As strong as god
(b) A born fool
(c) A knowledgeable person
(d) Kind hearted person

Show Answer
Ans.(b)



Q9. Back out 
(a) Decimate
(b) Record
(c) Withdraw
(d) Pertain

Show Answer
Ans.(c) 



Q10. Throw over
(a) Enumerate
(b) Invent
(c) Reprimand
(d) Reject

Show Answer
Ans.(d)



Q11. Whole nine yards
(a) Long clothing
(b) Till last minute
(c) Counting length
(d) Everything

Show Answer
Ans.(d)

Q12. Salt of the earth
(a) Said for a person who is too interested in material pleasures
(b) Said for a tough situation
(c) Said for a very simple analytical problem
(d) Said for a very worthy and good person

Show Answer
Ans.(d)




Q13. Going against the grain
(a) Doing things differently from what you usually do
(b) Doing things against the wishes of your close relations
(c) Doing things which you never heard of
(d) Doing things which no one else has ever done till now

Show Answer
Ans.(a)



Q14. Let the chips fall where they may
(a) Let your sacrifices in life be known to everyone
(b) Let the difficult situations in life come to an end regardless of the results
(c) Let the joys of life take precedence over your sorrows
(d) Let something happen without bothering about the consequences

Show Answer
Ans.(d)



Q15. Turn a blind eye.
(a) To take on a task that is way too big
(b) To work late into the night
(c) To present a counter argument
(d) To ignore situation, facts or reality

Show Answer
Ans.(d)




You may also like to read:


  

  

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD