Idioms and Phrases Quiz

1. To hit the jackpot
(a) To gamble
(b) To get an unexpected victory
(c) To be wealthy
(d) To make money unexpectedly

2. To let the cat out of the bag
(a) To give latitude
(b) To show compassion
(c) To miss a golden opportunity
(d) To tell a secret without intending to do so

3. To pay off old scores
(a) To have one’s revenge
(b) To settle a dispute
(c) To repay the old loan
(d) None of these

4. A cock-and-bull story
(a) A true story
(b) A children’s story
(c) A story of animals
(d) A foolish And concocted story

5. To beat the air
(a) To make frantic efforts
(b) To act foolishly
(c) To make efforts that are useless or vain
(d) To make every possible effort

6. To be a good Samaritan
(a) To be law-abiding
(b) A wise person
(c) A religious person
(d) A genuinely charitable person

7. To take a leaf out of somebody’s book
(a) To take him as a model
(b) To steal something valuable
(c) To follow the dictates of someone
(d) To conform to other’s standard

8. To set the thames on fire
(a) To do something remarkable
(b) To try to do the impossible
(c) To burn something to ashes
(d) To fling ironical remarks

9. To show one’s teeth
(a) To ridicule
(b) To face difficulties
(c) To adopt a threatening attitude
(d) To be humble

10. To pour oil in troubled water
(a) To foment trouble
(b) To add to the trouble
(c) To instigate
(d) To calm a quarrel with soothing words

Answers
1. D
2. D
3. A
4. D
5. C
6. D
7. A
8. A
 9. C
10.D

 

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

24 Comments

  1. C
    D
    All option are wrong(it means just earn enough money to fulfill basic needs)
    Again wrong options
    C
    A
    B
    C
    B
    C

  2. u cheat !!what d fucking is gng on im gng to atp it's a good lesson for my
    life

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD