Frequently Asked Idioms And Phrases Questions For SSC CPO: 30th March

ssc-chsl-english-questions

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,


English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CPO Exam is to be held from the month of June where English Language Section holds 50 questions containing 5 questions from each topic according to new SSC CPO Pattern . Also SSC CHSL Exam has already started from 4 March and will be held until 28 March 2018 and the provided English questions are important for the same as well.

You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Important Idioms And Phrases QuestionsTo make you learn vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.


Q1. A rift in the lute
(a) not open to the public
(b) die while still working
(c) take a turn for the better
(d) bring about disharmony

Show Answer

Ans.(d)

Q2. Cushy job
(a) financially comfortable job
(b) hectic job
(c) unimportant task
(d) impossible job

Show Answer

Ans.(a)

Q3. Sum and substance
(a) proof
(b) summary
(c) theory
(d) long description

Show Answer
Ans.(b)

Q4. Weigh anchor 
(a) a talent for acting
(b) harsh spoken
(c) difficult situation
(d) prepare to sail again

Show Answer
Ans.(d)

Q5. Seize the nettle
(a) dealt firmly
(b) accept gladly
(c) complete failure
(d) unusually confident

Show Answer
Ans.(a)

Q6. To cut the crackle 
(a) to stop the talking and start
(b) to be under one’s subjugation
(c) to foment trouble
(d) to ridicule 

Show Answer
Ans.(a) 



Q7. In the offing 
(a) in danger
(b) appear soon
(c) side by side
(d) worrisome

Show Answer
Ans.(b) 



 Q8. Heads will roll 
(a) unconditionally surrendered
(b) dismissed or forced to resign
(c) born in a wealthy family
(d) resorted to illegitimate practices

Show Answer
Ans.(b)



Q9. Creature comforts 
(a) hint
(b) luxuries
(c) support
(d) colloquial

Show Answer
Ans.(b) 



Q10. Cry in the wilderness.
(a) rebuke
(b) confused and lost
(c) aggravate the situation
(d) unpopular opinion

Show Answer
Ans.(d)



Q11. On the brink of
(a) to be alert
(b) to be near to
(c) not at all
(d) occasionally

Show Answer
Ans.(b)

Q12. A mare’s nest
(a) a rumor
(b) a false praise
(c) a difficult situation
(d) a constant source of annoyance

Show Answer
Ans.(a)




Q13. To hammer out
(a) To raise alarm
(b) To plan
(c) To take part
(d) To be tired of

Show Answer
Ans.(b)



Q14. To put one out of countenance
(a) To put a difficulty in the way of progress
(b) To provoke quarrel
(c) To make one feel ashamed
(d) To deceive someone

Show Answer
Ans.(c)



Q15. A stiff–necked person
(a) Honest and open
(b) An obstinate person
(c) A source of quarrel
(d) Ordinary person

Show Answer
Ans.(b)




You may also like to read:


  

  

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?