G.S.Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

1.Arrange the following in chronological order:
a. Dandi March
b. McDonald Award
c. Hanging of Bhagat Singh
d. Meerut conspiracy case
A. a, b, c, d
B. b, a, c, d
C. d, c, a, b,
D. d, a, c, b

2. Which of the following is a land-locked state?
A. Gujarat
B. Andhra Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Tamil Nadu

3. Which of the following is not an official language as per the 8th schedule?
A. Konkani
B. Sindhi
C. Manipuri
D. English

4. Which of the following used in making computer chips ?
A. Carbon
B. Uranium
C. Silicon
D. Rubidium

5. In order to see an undersea object while in a ship, you would make use of a
A. telescope
B. periscope
C. marinoscope
D. None of these

6. Baan Ki-moon , the UNO Secretary-General belong to
A. Saudi Arab
B. Egypt
C. South Korea
D. Brazil

7. The deepest ocean in the world is
A. The Indian ocean
B. The Atlantic ocean
C. The Pacific ocean
D. None of these

8. The oldest mutual fund in India is the
A. SBI Mutual Fund
B. BOB Mutual Fund
C. PNB Mutual Fund
D. Unit Trust of India

9. A candidate for elections to the Lok Sabha stands to lose his Deposit Money if he fails to get
A. 1/5 of the total valid votes
B. 1/8 of the valid votes
C. 1/6 of the valid votes polled
D. none of these

10.The Varanasi–Kanyakumari National Highway is called
A. N.H. – 8
B. N. H. – 7
C. N.H. – 12
D. N.H. – 9

11.Which of the following areas of output is witnessing a new revolution?
A. oilseeds
B. fisheries
C. fruits
D. cereals

12.The W.T.O. came into being on
A. 1st April, 1995
B. 1st April, 1994
C. 1st Jan., 1995
D. 1st Jan., 1996

13.Bangal was partitioned during the viceroyalty of
A. Lord Rippon
B. Lord Curzon
C. Lord Hardinge
D. Lord Minto

14.Tata purchased Jaguar and Rover from-
A. Hyundai
B. Maruti-Suzuki
C. Ford Motor
D. General Motor

TIME TAKEN

Within 3 min        : EXCELLENT
3 – 5 min               : YOU CAN DO BETTER
More than 5 min   : YOU NEED TO WORK HARD

Score
10 – 12                  : EXCELLENT
7 – 10                    : YOU CAN DO BETTER
Below 7                : YOU NEED TO WORK HARD



Answers:-
1. (A)
2. (C)
3. (D)
4. (C)
5. (B)
6. (C)
7. (C)
8. (D)
9. (A)
10.(B)
11.(A)
12.(C)
13.(B)
14.(C)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?