G.K.Quiz On World Orgnisation

1.    Which of the following is not associated with
the UNO?
A.    ILO
B.    WHO
C.    ASEAN         
D.    All of the above

2.    The chairmanship/presidency of the UN
Security Council rotates among the Council Members
A.    every 6 months
B.    every 3 months
C.    every year
D.    every month
3.   Which of the following is not a chief organ
of the United Nations Organisations?
A.    International Lab our Organization
B.    Security Council
C.    International Court of Justice
D.    General Assembly
4.   Permanent Secretariat to coordinate the
implementation of SAARC programme is located at
A.    Dhaka
B.    New Delhi
C.    Colombo
D.    Kathmandu
5.   The Indian delegation to the first World
Conference on Human Rights was led by
A.    Dr. Manmohan Singh
B.    Farooq Abdullah
C.    Dinesh singh
D.    Alam Khan
6.   The year 1995 is the Golden Jubilee year of
which of the following international organisations?
A.    UNO
B.    NAM
C.    GATT (now WTO)
D.    ASEAN
7.   The United Nations Conference on Trade and
Development (UNCTAD) is located at which of the following places?
A.    Geneva       
B.    Rome
C.    Paris             
D.    Vienna
8.   Amnesty International is an organization
associated with which of the following fields?
A.    Protection of Cruelty to animals
B.    Environment protection
C.    Protection of human rights
D.    Protection of historic monuments
9.    The Halifax summit was that of
A.    G-7 countries
B.    Leaders of the NAM
C.    countries in favour of a common currency for
Europe
D.    Palestinian and Israeli leaders
10. The office of the UN General Assembly is in
A.    Vienna
B.    New York
C.    Paris
D.    Zurich

Answers:-
1. C
2. D
3. A
4. D
5. A
6. A
7. A
8. C
9. A

10. B

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

11 Comments

  1. need gk capsule 2015 which contains every topics included science ,,history,civics,geo,and miscellaneos something different nd xceptional capsule this tym….plz our request

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD