G.K.Quiz For SSC Exam

1.
  Former Australian captain Mark Taylor
has had several nicknames over his playing career. Which of the following was
NOT one of them?
A.  Tubby       
B.  Stodge
C.  Helium Bat           
D.  Stumpy

2.
  Which was the 1st non Test playing
country to beat India in an international match?
A.  Canada    
B.  Sri Lanka
C.  Zimbabwe
D.  East Africa
3.
  Track and field star Carl Lewis won how
many gold medals at the 1984 Olympic games?
A.  Two          
B.  Three
C.  Four          
D.  Eight
4.
  Which county did Ravi Shastri play for?
A.  Glamorgan           
B.  Leicestershire
C.  Gloucestershire    
D.  Lancashire
5.
 
Who was the first Indian to win the
World Amateur Billiards title?
A.  Geet Sethi
B.  Wilson Jones
C.  Michael Ferreira
D.  Manoj Kothari
6.
  Who is the first Indian woman to win an
Asian Games gold in 400m run?
A.  M.L.Valsamma
B.  P.T.Usha
C.  Kamaljit Sandhu
D.  K.Malleshwari
7.
  Which two counties did Kapil Dev play?
A.  Northamptonshire & Worcestershire
B.  Northamptonshire & Warwickshire
C.  Nottinghamshire & Worcestershire
D.  Nottinghamshire & Warwickshire
8.
  When was Amateur Athletics Federation of
India established?
A.  1936         
B.  1946
C.  1956         
D.  1966
9.
  Who did Stone Cold Steve Austin wrestle
at the 1998 edition of “Over the Edge”?
A.  Cactus Jack
B.  Mankind
C.  Dude Love
D.  Mick Foley
10.
Ricky Ponting is also known as what?
A.  The Rickster
B.  Ponts
C.  Ponter
D.  Punter

Answers:-
1.D
2.B
3.C
4.A
5.B
6.C
7.A
8.B
9.C

10.D

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

15 Comments

  1. Which country generates highest per capita e-waste?

    [A]Singapore

    [B]Norway

    [C]Iceland

    [D]Denmark

  2. miss vartika ..plz tell me which part in gk has more no qstn history ,geography or politics…

  3. sir..plz tell me which part in gk has more no qstn history ,geography or politics…

  4. based on last years papers most of the questions were asked from Science.In which biology section contains lion's share!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD