Geography Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

1. Fishing in inland waters is most important in
A.Russia
B.Anglo-America
C.Monsoon Asia
D.Central Africa

2.The largest producer of paper in the world is
A.Canada
B.Japan
C.Sweden
U.S.A.
3.Horticulture is most widespread in the
A.Mediterranean regions
B.Subtropical regions
C.Temperate regions
D.Equatorial regions
4.”Green house effect” with respect to global warming refers to
A.cooling and moist condition
B.warming effect
C.increased rainfall and greenery
D.desertification
5.Which of the following is not a major greenhouse gas?
A.Carbon dioxide
B.Methane
C.Calcium carbonate
D.Water vapour
6.Following is the most widely discussed impact of climate change
A.increase in average sea level
B.deforestation
C.soil erosion
D.None of the above
7.Which of the following is the world’s largest carbon credit project?
A.Delhi Metro
B.Bangalore Metro
C.Bachat Lam Yojana
D.None of the above
8.In which one of the following states are Namchik Namphuk Coalfields located? 
A.Arunachal Pradesh
B.Meghalaya
C.Manipur
D.Mizoram
9.On which one of the following rivers is the Tehri Hydropower Complex located? 
A.Alaknanda
B.Bhagirathi
C.Dhauliganga
D.Mandakini
10.Which one among the following has the maximum nu of National Parks?  
A.Andaman and Nicobar Islands
B.Arunachal Pradesh
C.Assam
D.Meghalaya
Answers Key:
1.B
2.D
3.A
4.B
5.C
6.A
7.C
8.A
9.B
10.C

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?