GEOGRAPHY QUIZ FOR SSC

1. The largest irrigated area in India is occupied by ?
A. Cotton
B. Rice 
C. Sugarcane
D. Wheat

2.The main area production of icebergs is found in ?
A. The west coast greenland
B. The west coast of Africa
C. The north coast of siberia
D. The east coast of japan
3. Which is the 3rd nearest planet to the sun?
A. Venus
B. Jupiter
C. Earth
D. Mars
4.Which of the following countries in south Asia areland- locked?
A. Bhutan and Pakistan
B. Nepal and Bangladesh
C. Bhutan and Nepal
D. Bangladesh and Bhutan
5. Mana pass is located in?
A. Uttarakhand
B. Himachal pradesh
C. Jammu-kashmir
D. Uttar pradesh
6. Depth of the sea measured in?
A. Fathom
B. Nautical miles
C. Decibal
D. Meter
7. Big Bang theory explains ?
A. Origin of Universe.
B. Origin of Sun.
C. Laws of physics.
D. None of above.
8.Rockies mountain is in which continent ?
A. Asia
B. Africa
C. North America
D. South America
9.Pyrenes Mountain is in which continent ?
A. North America
B. South America
C. Europe
D. Australia
10.Black sea is a sea in ?
A. South Eastern America
B. Australia
C. North America
D. South Eastern Europe

ANSWER KEY: 1- (B), 2- (A), 3- (C), 4- (C), 5- (A), 6- (A), 7- (A), 8- (C), 9- (C), 10- (D)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

8 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD