General Awareness Quiz: Railways

Dear Readers,


We are providing you the question based on the Books and Their Authors and this quiz will not only help you in Railways, but also will cover some of the important portions of SSC CGL 2016. So do practice it and remember it for future.
1. Who wrote the famous book – ‘We the people’?
a) T.N.Kaul
b) J.R.D. Tata
c) Khushwant Singh
d) Nani Palkhivala

2. Who is the author of the book ‘Nineteen Eighty Four’?
a) Thomas Hardy
b) Emile Zola
c) George Orwell
d) Walter Scott
3. Which of the following is NOT written by Munshi Premchand?
a) Gaban 
b) Godan
c) Guide 
d) Manasorovar
4. Who is the author of the book ‘Forbidden Verses’?
a) Salman RushDie
b) Abu Nuwas
c) Ms. Taslima Nasrin
d) D.H. Lawrence
5. The lead character in the film ‘The Bandit Queen’ has been played by
a) Rupa Ganguly
b) Seema Biswas
c) Pratiba Sinha
d) Shabama Azmi
6. Which of the following books has been written by Vikram Seth?
a) My God Died Young
b) Islamic Bomb
c) Look Back in Anger
d) A Suitable Boy
7. Who wrote the line: ‘ A thing of beauty is a joy forever’?
a) John Keats
b) Robert Browing
c) P.B.Shelley
d) William Wordsworth
8. Who has written the book ‘My Frozen Turbulence in Kashmir’?
a) Anees Jung
b) Jagmohan
c) M.J.Akbar
d) Nissim Ezekiel
9. The book ‘To Live or Not Live’ was written by
a) V.S. Naipaul
b) Alexandra Dumas
c) George Elliot
d) Nirad C. Chaudhuri
10. ‘A Voice for Freedom’ is a book written by
a) Corazon Aquino
b) Nayantara Sahgal
c) Aung San Suu Kyi
d) Benazir Bhutto
Answers:
1. D 
2. C 
3. C 
4. B 
5. B 
6. D 
7. A 
8. B 
9. D  
10. B
×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD