General Awareness Questions SSC CGL Tier-1 | 10th August-Shift-1

Dear Readers,
General Awareness Questions asked in SSC CGL Tier-I 2017

SSC CGL 2017 Tier-I first shift is over. These questions are based on the type of GA questions asked in the First Shift of the exam (10th August). Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1. Which of the following is not a plant hormone?

Q2. Nephrons are part of which system?
Ans:Kidney

Q3. Which of the following mughal emperor was illiterate?
Ans:Akbar

Q4.  What is the Loss of electron oxidation is called?
Ans: Oxidation

Q5. Match the following- liberalisation globalisation and privatisation.

Q6. Jan 2017 TPP exit country?
Ans:US

Q7. Anions are formed due to?
Ans: gain of one or more electrons.

Q8. What is the product of Mass velocity called?
Ans:Momentum.

Q9. Who appoints the Governor of state?
Ans:The President

Q10. How many bits in IP Address?
Ans:32

Q11. Question related to temples and corresponding countries?
Srilanka: padmanabhaswamy temple

Q.12 who invented World wide web?
Ans:Tim Berners-Lee

Q13. What causes Acid rains?
Ans:sulphur dioxide and nitrogen oxide

Q14. Who wrote Rekha’s Biography?
Ans:Yasser Usman

Q15.One question related to Balance of Payment?

Q16. What is the SI unit of current?
Ans:Ampere

Q17.Strait of Malacca is between which two countries?
Ans:Indonesia and Malaysia

Q18.B. Sai Praneeth is related to which sport?
Ans: badminton

Q19.The latitudes that passes through sikkim also pass through?
Ans:Rajasthan

Print Friendly and PDF